Sri Lanka & Maldiverne

Tag med på en rejse til alsidige Sri Lanka og oplev skønne templer, teplantager, imponerende ruinkomplekser og safari oplevelser inden I slapper af på en paradisisk ø i Maldiverne.
Leopard i Yala nationalpark Sri Lanka
Du er her:
 • Sri Lanka & Maldiverne
location Sri Lanka, Maldiverne
location Badeferier og eksotiske øer, Èn rejse - flere lande
location 24 dage / 23 nætter
location Ikke inkluderet
location Afrejse året rundt
location Fra 18.659 kr. person hvis I er to, der rejser sammen (ekskl. fly)
Oplev hvor alsidig Sri Lanka er med et indblik i nogle af landets højdepunkter fra vigtig kulturarv med imponerende templer og ruiner inden I oplever højlandets skønne natur med teplantager. Oplev livet i de små charmerende landsbyer, der forbindes med tog gennem de rullende bakkelandskaber. Der er desuden krydret med safari oplevelser med elefanter og måske en leopard inden I slutter af på Maldiverne med god tid til afslapning og nydelse i paradisiske omgivelser.

Dag 1: Ankomst Colombo & byrundtur
Dag 2: Colombo – Sigiriya, Besøg Sigiriya Rock Fortress
Dag 3: Udflugt til Polunnaruwas ruiner & Minneriya nationalpark
Dag 4: Sigiriya – Dambulla grotte templet – Kandy tempel
Dag 5: Kandys landsbyer
Dag 6: Kandy – Nuwara Eliya
Dag 7: Med tog fra Nuwara Eliya til Ella
Dag 8: Ella til Udawalawe, Elephant Transit Home
Dag 9: Udawalawe Safari, Transfer til Yala
Dag 10: Safari i Yala nationalpark
Dag 11: Yala – Galle, Galle byrundtur til fods
Dag 12: Galle – Negombo
Dag 13: Sri Lanka – Maldiverne
Dag 14: Afslapning på Maldiverne
Dag 15: Afslapning på Maldiverne
Dag 16: Afslapning på Maldiverne
Dag 17: Afrejse Maldiverne

Se detaljeret program under rejseplan

Billeder fra Sri Lanka & Maldiverne

Detaljeret program

 • Mount Lavinia, Sri Lanka

  Dag 1 : Ankomst Colombo & byrundtur

  Velkommen til Sri Lanka. I bliver modtaget i lufthavnen og kørt til Colombo hotel, hvorfra I senere på dagen har en byrundtur. Oplev nogle af Colombos seværdigheder med guide og lær om byens historie. Colombo er Sri Lankas kommercielle hovedstad og en stor havneby. Colombo National Museum er beliggende i hjertet af Colombo som en flot hvid kolonial bygning foran en stor åben og grøn græsplæne. Museet åbnede i 1877 og fortæller om Sri Lankas 3000 år historie. Gangaramaya templet ligger langs Colombos sø, Beira. Det unikke og eklektiske design er et Buddhistisk tempel og en oase i den travle by.
 • Dag 2 : Colombo – Sigiriya, Besøg Sigiriya Rock Fortress

  I dag køres der til Sri Lankas kulturelle triangel. Der køres til hotellet i Sigiriya og om eftermiddagen besøges Sigiriya klippefortet. Sigiriya klippen er et imponerede naturligt element, der stikker op af den ellers flade slette. Hvad der dog er endnu mere imponerede, er, at det var muligt at bygge og leve på toppen af klippen. Der verserer mange teorier om ruinernes oprindelige brug, men udsigten derfra er ganske glimrende 360 grader rundt. Nedenfor foden af Sigiriya klippen oplever man haven med de små anlagte søer. Det går stejlt op af en stige på ydersiden af klippen, så man skal ikke lide af vertigo. På det første plateau kan man trække vejret, mens man nyder udsigten og de enorme løvefødder, som er indgangen til trappen, der fortsætter op til selve ruin-komplekset.
 • Dag 3 : Udflugt til Polunnaruwas ruiner & Minneriya nationalpark

  I dag køres I til endnu en af oprindelige hovedstæder, Polunnaruwa, hvor de brostensbelagte veje forbinder de mange ruiner, templer og monumenter. Der er meget mindre tilbage af ruinerne i Polunnaruwa, men der er en dejlig afslappet atmosfære og træer, som giver skygge undervejs. Minneriya nationalpark er kendt for sine elefanter. Parken er mindre besøgt end Yala men byder på gode muligheder for elefanter og andre dyr. I august-september findes der en stor samling af elefanter sted i nationalparken, som er et af områdets højdepunkter.
 • Dag 4 : Sigiriya – Dambulla grotte templet –Besøg Kandys tempel

  Køreturen fra Sigiriya til Kandy byder på et stop ved Dambulla. Byen i sig selv er ikke så interessant, men det er værd at vandre op til Dambulla grotterne på toppen af byens bjerg, hvor man kan opleve imponerende grottemalerier og Buddha statuer i et utroligt opbud. Der er fire grotter, som alle er udsmykket næsten fra gulv til loft og hvor siddende og liggende Buddhaer fylder de enorme hulrum. Udenfor grotterne kan man nyde udsigten til det omgivende landskab. Ankomst til jeres hotel i Kandy, hvorefter I besøger Templet for Buddhas tand. Beliggende ved bredden af Kandy sø finder man Kandys berømte Tand tempel, som siges at indeholde Buddhas tand. Dette får lokale til at stå i kø for at komme så tæt som muligt på tanden med deres offergaver og er et af de mange pilgrimssteder i Sri Lanka. Tanden er dog gemt væk i en godt bevogtet og guldbelagt kiste formet som en pagode, som man kan se ind til gennem en rude. Der er daglige musikopførsler, som man kan opleve, inden man går ovenpå for at komme til selve kisten med tanden. Desuden er der flere haller, man kan besøge, der alle er udsmykket ekstravagant. Der er desuden bag bygningen et Verdensmuseum over Buddhisme samt en bygning til en hellig udstoppet elefant. Stedet er omgivet af en voldgrav og ligger flot ved Kandy søen.
 • Dag 5 : Kandys landsbyer

  I dag vil I få et indblik i det lokale Sri Lanka, hvor første stop handler om Beraya trommen, som I får lov at prøve kræfter med. En lokal specialist vil vise jer instrumentet, og hvordan man spiller derpå. Trommen bruges ved specielle ceremonier. Den er også blevet brugt til kommunikation og ved ritualer og er nu en integreret del af Buddhistiske templer og optog og er helt speciel for Kandys kultur. Frokosten nyder I sammen med en lokal familie, hvor I først besøger en lokal landsby. Familien byder jer indenfor i deres traditionelle hjem fra 1950’erne med en have i klassisk Kandy stil, hvor der vokser krydderier. Frokosten består oftest af ris og karry retter. Flere lokale retter bliver forklaret og serveret og spises med fingrene sammen med familien. Lær om dagligdagen og etabler nye venskaber.
 • Indgang til det hellige tand-tempel, Kandy, Sri Lanka

  Dag 6 : Kandy - Nuwara Eliya

  I dag går turen til Lille England, som Nuwara Eliya også kaldes. Temperaturen falder en smule i højlandet, som er omgivet af teplantager, rosenhaver og hække. Vi vil anbefale, at man bruger eftermiddagen til selv at besøge en af områdets tefabrikker.
 • Dag 7 : Med tog til Ella

  I dag bliver I kørt til tog stationen, hvor I står på toget, som kører gennem temarker og rullende bakker til Ella. Det er et must på en rejse til Sri Lanka at opleve landskabet og dagligdagen fra toget, som roligt ruller gennem landet. Ankomst til jeres hotel i Ella og resten af dagen er fri på egen hånd. Besøg f.eks. vandfaldet nedenfor byen, som Ella er opkaldt efter.
 • Dag 8 : Ella til Udawalawe, Elephant Transit Home

  Formiddagen er på egen hånd, og det er værd at tage den lette vandretur op til Mini Adams Peak gennem te markerne til bjergetoppen, hvor man har en skøn udsigt til områdets bjerge og vandfald. Derefter køres I til Udawalawe, hvor I om eftermiddagen besøger Elephant Transit Home. Det er et udslusningsprojekt, der tager sig af elefantunger, som er forældreløse og skal lære at begå sig i naturen på egen hånd. Det er lettest at opleve elefanterne ved fodringstid, da de ellers bevæger sig frit rundt og væk fra nysgerrige blikke. Projektet samarbejder med Udawalawe nationalpark, hvor elefanterne vil blive frigivet, når de er klar.
 • Dag 9 : Udawalawe Safari, Transfer til Yala

  Dagen starter med en jeep safari i Udawalawe nationalpark, som er kendt for sin store elefant bestand. Der er rimelig tæt og høj vegetation i parken, så elefanterne kan let gemme sig. Men ved vandingshullet mødes elefanter med alverdens andre tørstige dyr, som nationalparken er hjemsted for. Det er især spændende at møde en af de få mandlige elefanter med stødtænder, en Tusker. Der fortsættes syd på til Tissamaharama, som er den lille by nær Yala nationalpark.
 • Dag 10 : Safari i Yala nationalpark

  Yala nationalpark er den mest berømte og mest besøgte i Sri Lanka. Nationalparken har alsidige og flotte natur landskaber, hvor man endda kan komme ned og gå med fødderne i sandet på en strand og se monumentet for tsunami ofre. Derudover er landskabet varieret og utrolig smukt, og dyrelivet er enormt, så der er rigtig gode chancer for at se nogle af de mange arter helt tæt på. Er man heldig er der måske også en leopard, der krydser ens vej. Eftermiddagen er fri på egen hånd.
 • Tissamaharama, Sri Lanka

  Dag 11 : Yala – Galle, Galle byrundtur til fods

  I dag kommer I ud til kysten og nærmere bestemt den charmerende Galle. Galle gamle centrum er smukt beliggende indenfor fortets mure, som afskærmer stedet fra den moderne verdens indtog og bibeholder charmen. Det er muligt at nyde de små butikker, restauranter og fine gamle huse, der er fortsat er en del af Galles gamle centrum. Galle maritime museum er beliggende i et tidligere hollandsk opbevaringshus fra det 17. århundrede. Der er desuden en lille strand ved fyrtårnet, som også er baggrunden for mange lokale bryllupsbilleder. Gå på kanten af fortets mure langs kysten forbi kanoner til bastionen. Kirker, museer og historiske bygninger giver et godt indblik i livet indenfor Galles mure. Eftermiddagen er fri til at udforske yderligere på egen hånd.
 • Dag 12 : Galle - Negombo - Colombo

  Efter morgenmaden køres der til Negombo, som er beliggende nord for Colombo og tættere på lufthavnen. Negombo er en stranddestination med restauranter og barer. Der overnattes på strand hotel.
 • Dag 13 : Nogombo - Colombo - Maldiverne

  Det er tid til at tage afsked med smukke Sri Lanka og I køres til lufthavnen, hvor I flyver til Maldiverne med afslapning i paradisiske omgivelser på turistklasse resort med helpension.
 • Dag 14 : Afslapning på Maldiverne

  Nyd resortets facilieteter og slap af i vandkanten.
 • Dag 15 : Afslapning på Maldiverne

  Udforsk husrevet og opdag verdenen under havoverfladen.
 • Maldives_09813

  Dag 16 : Afslapning på Maldiverne

  Nyd den sidste fridag og sug solens stråler til jer.
 • Dag 17 : Afrejse Maldiverne

  Transfer fra jeres resort til Male lufthavn med speedbåd.

Priser og info

Priser

Standard
Fra kr. 18.659 pr. person hvis I er 2 personer, der rejser sammen
24 dage / 23 nætter

Inkluderet

* Al landtransport med privat chauffør & et offentligt tog
* 12 nætter på Sri Lanka hoteller med morgenmad
* Alle nævnte udflugter med entre
* 1 x frokost (dag 5)
* Speedbåd transfer t/r Maldiverne
* 4 nætter på 3* resort med helpension

Bemærk: prisen er baseret på, at 2 personer rejser sammen

Ikke inkluderet

* Fly
* Øvrige måltider
* Drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

12231 250222 DH

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/