Familieeventyr i Costa Rica

Tag familien med til Costa Rica! Denne klassiske Costa Rica rundrejse er skræddersyet til børnefamilier og inkluderer masser af spændende udflugter.
filip-mroz-zK049OFP4uI-unsplash
Du er her:
 • Familieeventyr i Costa Rica
location Costa Rica
location Familierejser
location 17 dage / 16 nætter
location Ikke inkluderet
location Afrejse året rundt
location Fra 21.264 kr. person hvis I er to, der rejser sammen (ekskl. fly)

Introduktion

Costa Rica kalder på de aktive og eventyrlystne, som drømmer om natur og dyreliv - krydret med skønne strande, der indbyder til snorkelture, surfing eller bare et par dages ren daseferie. Det er en perfekt og tryg rejsedestination for hele familien - her er noget for alle!

Rejsen her er sammensat med tanke på, at hele familien skal føle sig godt tilpas. Vi har inkluderet en lang række spændende udflugter. Det er nemlig det, man skal i Costa Rica; Zipline i Monteverde, bade i de varme kilder ved Arenal, opleve chokoladefremstilling og flagermus ved Sarapiqui og tage på sejlture på kanalerne ved Tortuguero. Overnatningsstederne er nøje udvalgte og tilbyder alle familieværelser og hytter hvor I kan bo sammen og børnevenlige udendørs pools.

'Familieeventyr i Costa Rica' kan både opleves med friheden af en lejebil eller med shuttlebusser. Med en lejebil kan I selv indlægge alle de stops undervejs I ønsker, samtidig med at køreturene er relativt korte, så ungerne ikke kommer til at kede sig. Vil I hellere læne jer tilbage, uden at skulle tænke på om man nu fandt den rigtige afkørsel? Vi sørger også gerne for transporten i shuttlebusser, hvor I bliver kørt fra A til B af en lokal chauffør.

Rejsen kan som altid skræddersys, så den passer perfekt til jeres behov og antal feriedage!

Billeder fra Familieeventyr i Costa Rica

Detaljeret program

 • National teatret, San Jose, Costa Rica

  Dag 1 : Afrejse Danmark

  Afrejse fra Danmark og ankomst til San Jose samme aften. Ved ankomst til San Jose bliver I modtaget af vores lokale samarbejdspartner, der sørger for transfer til hotellet.
 • Dag 2 : Med bus fra San Jose til Tortuguero

  Dagen starter meget tidligt, så I kan komme til Tortuguero Nationalpark. Undervejs spiser I morgenmad på en lokal restaurant. Tortuguero er et fantastisk område med naturlige og kunstige kanaler, der bruges til bådtransport. Kanalerne ligger parallelt med den caribiske kyst. Parken er opkaldt efter de mange grønne havskildpadder, der bruger strandene i park til æglægning. Det gør disse strande til de vigtigste strande i Costa Rica, også da fire andre arter af havskildpadder ofte kommer hertil området. Trods de mange strande er det ikke godt at bade her på grund af de store bølger og det hajfyldte farvand. Derimod er området ideelt til at kigge på dovendyr og aber i træerne, kaimaner og sumpskildpadder i kanalerne og selvfølgelig havskildpadder på stranden i sæsonen.
 • Dag 3 : Oplevelser i Tortuguero

  I dag venter flere udflugter i Tortuguero med fokus på at blive bedre kendt med den spændende flora og fauna, der omgiver jer. I sejler langs kanalerne og vandrer i området. I skildpaddesæsonen fra juli til oktober kan man tilkøbe udflugter til stranden, hvor skildpadderne lægger æg.
 • Dag 4 : Transport fra Tortuguero - Sarapiqui

  Om formiddagen er der bådtransfer og shuttle bus til Sarapiqui. Sarapiqui var tidligere en vigtig handelsstation på vejen til den Caribiske Kyst, via floderne Río Sarapiquí og Río San Juan, før flodtrafikken blev overflødiggjort af toge og veje. Nu er her en lille hyggelig landsby med kort vej til smuk primær skov. De gode lodges i området er virkelig fremragende udgangspunkter for en uforglemmelig oplevelse i regnskoven.
 • Dag 5 : Sarapiqui - chokolade og flagermus

  Om dagen er der chokoladeudflugt, mens der om aftenen er en flagermus udflugt. På chokolade udflugten følger I med en guide over hængebroer i et område af Trimbina skoven, som tidligere var en mindre kakaoplantage. Undervejs på vandreturen er der rig mulighed for at lære mere om den naturlige og kulturelle historie, kakaoen har. Når I kommer frem til området, vil I lære om høsten, fermenteringen, tørringen osv. Der er naturligvis mulighed for at smage på chokolade, som tilberedes på traditionel facon på stedet. Om aftenen hører I mere om flagermusen, som udgør næsten 50 % af pattedyrspopulationen i Costa Rica. Efter en kort præsentation får I muligheden for at opleve flagermusene tæt på, på en både spændende og tryg måde. Der er forskningsprojekter omkring flagermus, så I oplever her, hvordan man indfanger dyrene med fokus på dyrenes velfærd.
 • Der kommer røg op af Arenal vulkanen, Costa Rica

  Dag 6 : Transport fra Sarapiqui til Arenal

  I dag er det tid til at tage afsked med de frodige regnskove. I tager en shuttlebus til La Fortuna, en hyggelig lille by, der benyttes som base for besøg i Parque Nacional Volcán Arenal, vandfaldet La Fortuna, dyrerefugiet Caño Negro eller hulerne i Venado. Arenal vulkanen er ofte aktiv og producerer flere gange om dagen store mængder af askeskyer, lava og kæmpe eksplosioner. I nationalparken ligger store områder øde hen. Endnu har planter og dyr ikke formået at indtage det Mars-agtige landskab, men andre steder i parken kan forskellige successionsstadier opleves. Området blev en nationalpark i 1995 og rummer, udover vulkanen, en enorm biodiversitet i de skove, der endnu består.
 • Dag 7 : Vandring og varme kilder ved Arenal

  I dag begiver I jer på et hike på en af de stier, der går helt tæt på vulkanen. Stien går først gennem noget af den skov, der dækker vulkanen, for sidenhen at krydse en af lavamarkerne, som blev dannet ved udbruddet i 1968. I vil opleve, hvordan naturen er i stadig forandring og genetablerer sig selv efter dette store udbrud. Efter udflugten tager I til de varme kilder. Her kan I nyde det skønne vand omgivet af smuk natur før turen går tilbage til hotellet.
 • Dag 8 : Safari Float Peña Blanca

  I dag skal I ud og opleve Arenals flora og fauna fra Peña Blanca floden, som er beliggende ca. 20 minutter udenfor La Fortuna by. I flyder med strømmen, mens guiden fortæller om den omgivende natur. Der spottes ofte mange dyr på sejladsen især dovendyr, krokodiller, fugle og frøer. Sejlturen på floden er en mindre befærdet og unik måde at opleve den omkringliggende natur på.
 • Dag 9 : Transport fra Arenal til Monteverde

  Selv om der kun er 25 km imellem Arenal og Monteverde, så gør højdeforskellen på 1.150 m og flere vejblokeringer (så som en aktiv vulkan) turen længere end man først vil forvente. Det er denne sceneriske rute mellem de to områder, der venter jer i dag. I bliver kørt til Arenal-søens dæmning, hvor I stiger ombord på en båd. På den korte sejltur kan I nyde den rolige sø samt fuglelivet. Ved ankomsten til den anden side af søen, fortsætter turen i 1,5 time op af snoede bjergskråninger med smuk udsigt til omgivelserne. I ankommer til Monteverde om eftermiddagen.
 • Dag 10 : Canopy tur i Monteverde

  Én ting er sikkert; det kommer til at kilde i maven på dagens tur! Højt oppe i trætoppene finder man en række platforme, hvorfra man kan "zipline" mellem trækronerne. I bliver spændt behørigt fast på en wire og bliver sendt afsted i susende fart til næste platform. De første ture i denne hængende rutsjebane er hverken højt oppe eller særligt lange, så man får god tid til at vænne sig til det hele. Man bliver hurtigt fortrolig med teknikken, hvorefter det vil kilde i fingrene for at få lov til at komme videre til den næste platform - og man håber, den både er højere og længere. Det er super sjovt og alle kan være med. Man ser regnskoven oppefra - og får godt gang i adrenalinen!
 • Det er godt med et regnslag i tågeregnskoven. MOnteverde, Costa Rica

  Dag 11 : Monteverde Cloud Forest Tour

  I dag går udflugten til Monteverde naturreservat, der er spredt ud over 10.500 hektar og over intet mindre end 6 forskellige habitater. Klimaet og terrænet i skoven skaber tilsammen en enorm biodiversitet, der bl.a. indbefatter omkring 400 forskellige fuglearter. Den mest kendte er den farvestrålende Quetzal, der var mayaernes hellige fugl. Man finder deslige intet mindre end 100 forskellige pattedyr, 120 padder og krybdyr og 2.500 plantearter, der til sammen danner Monteverde, naturelskernes paradis.
 • Dag 12 : Transport fra Monteverde til Manuel Antonio

  I tager shuttlebussen til Manuel Antonio, hvor I nu får lov til at opleve Stillehavskysten. Dette er den mindste af nationalparkerne i Costa Rica, men også den mest besøgte, hvilket bl.a. skyldes, at nogle af de bedste strande i landet findes her. Regnskoven går helt ned til de hvide sandstrande, og der findes klipper med en fantastisk udsigt over Stillehavskysten og ud over havet. Stierne i parken er godt vedligeholdte, og dyrelivet er vant til mennesker, hvilket gør det forholdsvis nemt at se dovendyr, aber og varaner i træerne langs stierne og på strandene.
 • Dag 13 : Katamaran Cruise

  I dag sejler I ud på en katamaran over det safirblå hav fra Quepos rundt om Manuel Antonio nationalpark. Jeres guide vil udpege dyreliv og vegetation, så hav kameraet klar. I vil opleve skønne øer, klipper og stenformationer, hvor marineliv og fugle ofte holder til. Der er snacks, frokost og drikkevarer ombord og inkluderet i turen. Der kastes anker ved en dejlig strand, hvor I kan snorkle i den afsidesliggende bugt og observere farverige papegøjefisk og søstjerner. Måske en delfin også nærmer sig båden. I sejler retur til Quepos, hvor I køres retur til jeres hotel.
 • Dag 14 : Vandring i Manuel Antonio National Park

  I dag venter en afslappet vandretur med guide gennem den eksotiske, bio-diverse tropiske regnskov i Manuel Antonio nationalpark. Tempoet bestemmes af gruppen og dens interesser, hvor der ofte gøres stop for at observere dyrelivet og lære om arterne samt deres habitat. Aber og dovendyr spottes ofte, men myresluger, insekter, reptiler og fugle også er mulige at opleve. Er I heldige krydser jeres vej måske den truede egernabe, som kun lever i Manuel Antonio nationalparks biologiske korridor. Turen tager ca. 2,5 time, og der serveres lokale snacks til slut.
 • Dag 15 : Dagen er til rådighed

  Dagen er fri til selv at tage på opdagelse eller bare slappe af.
 • National teatret, San Jose, Costa Rica

  Dag 16 : Transport fra Manuel Antonio til San Jose

  I kører med shuttle bus tilbage til San Jose, hvor I overnatter en enkelt nat.
 • Dag 17 : Afrejse fra San Jose

  I bliver hentet på hotellet og kørt i lufthavnen for afrejse.

Priser og info

Priser

Standard
Fra kr. 21.264 pr. person hvis I er 4 personer, der rejser sammen
17 dage / 16 nætter

Inkluderet

* 16x overnatninger på 3* hoteller
* 16x morgenmad, helpension i Tortuguero
* Alle nævnte udflugter i grupper med engelsktalende guider
* Alt lufthavnstransport
* Alt landtransport imellem destinationer

Bemærk: Prisen er pr. person ved to voksne og to børn (under 10 år) i delt værelse. Rejsen kan naturligvis også foretages med egen bil

Ikke inkluderet

*Oversøiske fly
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Drikkepenge
* Visum udgifter
* Rejseforsikring

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i den nævnte pris. I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres flyrejse.

10695 04032024 CRS
hannibal

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.