Milano er Italiens modemekka. Og så er det norditaliens største by og finanscentrum. Når man går en tur gennem byen er det ikke unormalt, at man føler sig en smule 'underdressed'. Milaneserne er eminente til at iklæde sig, så man ikke er i tvivl om, at der er gjort noget ud af outfittet.

Byens helt store vartegn er den smukke domkirke, Duomoen. Den enorme kirke tog omkring 600 århundrede at gøre færdig og er i dag den største i Italien (Peterskirken står i Vatikanstaten). Befinder man sig ved Duomoen en man i centrum af byen og har et væld af muligheder for at udforske byen. Til fods oplever man de smalle gader, de små fortovscafeer og byens smukke arkitektur.

Vi anbefaler, at I heller ikke snyder jer for et besøg i Brera-kvarteret, der er Milanos kunstkvarter. Stemningen her er charmerende, og man kan bruge timevis på at vandre rundt i gaderne.

Er man til sport giver Milano også fuld valuta på pengene. De to fodboldklubber Milan og Inter deler hjemmebane i byen, og der er derfor jævnligt store lokalbrag, italienske klassikere og internationale topkampe på byens stadion. Er man til hurtige biler ligger Monza ikke langt fra byen og her køres der blandt andet Formel 1.