Mange har set billedet af elefanterne, der vandrer over sletten med Kilimanjaros sneklædte top i baggrunden. Dette er Amboseli National Park, der nok har den smukkeste beliggenhed blandt Kenyas nationalparker.

Parken blev etableret allerede i 1974 og dækker et område på knap 400 km2. Vegetationen i parken varierer meget - her findes alt lige fra grønne åbne sletter til store områder med skove af akacietræer. Smeltevandet fra Mount Kilimanjaro i Tanzania løber over grænsen ind i Amboseli, hvor det forgrener sig under jorden og danner vådområder rundt om i parken. Dette er perfekte vilkår for elefanter, der er Amboselis anden store attraktion. Flokke på flere hundrede individer kan ses her, og flere af de gamle han elefanter siges at bære nogle af Afrikas største stødtænder. De mange elefanter sætter dog deres spor på parken, hvis vegetation bærer tydeligt præg af de store dyrs hærgen.

Der er et meget varieret dyreliv i Amboseli, der ud over de fantastiske elefanter også giver mulighed for at man på nært hold kan opleve løver og geparder. Fuglelivet er også fantastisk, og selvom der kommer en del turister er nationalparken absolut et besøg værd - om ikke andet så for den enestående beliggenhed med udsigt til verdens højeste fritstående bjerg.