Når man begynder at se kameler, anført af det stolte Samburu folk langs vejene, har man krydset ækvator og er på vej mod Kenyas tørre nord.

Her, ca. 325 km nord for Nairobi, ligger de tre reservater Samburu (104 km2), Buffalo Springs (194 km2) og Shaba (130 km2). Det tørre klima og barske landskab passer perfekt til de mere hårdføre dyr som oryx-antilopen, gerenuk-antilopen (også kaldet girafantilope pga. dens lange hals), den smalstribede zebra (Grevy's) og netgiraffen. Specielt i Samburu er der store chancer for at se den sky leopard.
Reservaternes livgivende nerve er Uaso Nyiro River - floden med det brune vand. Her trives flodheste og 5-6 meter lange krokodiller, mens leoparden holder til i den mere frodige vegetation langs flodbredden. Parkerne har også et kæmpe udbud af forskellige fugle og på en dag kan man hurtigt observere mere end 50 forskellige arter. Samburu, Buffalo Springs og Shaba National Reserves adskiller sig fra Kenyas andre nationalparker pga. landskabet og de unikke dyrearter, og er derfor et "must" hvis man har længere tid i Kenya. De tre parker kan blandt andet kombineres med safari i Mount Kenya National Park.