Byen blev i 1995 erklæret for World Heritage Site af UNESCO på grund af sine mange buddhistiske templer, smukke natur og enestående atmosfære. Byens charme består af en blanding af smuk, fransk, arkitektonisk inspiration og den spændende sydøstasiatiske kultur. Luang Prabang er omgivet af floder på begge sider, den største er Mekongfloden, og tidligere var disse den eneste forbindelse til omverdenen.

De morgenfriske kan opleve de orangeklædte munke gå i lange rækker gennem byens gader og samle donationer ind. Der findes 32 templer i Luang Prabang, så det er et imponerende syn, der møder én ved daggry. Man kan besøge nogle af byens vigtigste templer, nyde stemning og friskbagte croissanter fra fortovscafeen eller i ro og mag besøge Konge Paladset og få historien om Laos sidste konge. Tag en vandretur til templet på Phousy Hill, et lille bjerg midt i byen. Det er alle anstrengelserne værd, når udsigten over byen og de frodige bjergene åbenbarer sig.
Om aftenen lukkes hovedgaden ned, og op springer madboder samt et utal af boder med tøj, souvenirs, kunsthåndværk og så videre

Luang Prabang er en charmerende perle, og det omkringliggende område byder også på store oplevelser. Blandt de store seværdigheder er Pak Ou grotten, også kaldet Buddha grotten, da grotten er fyldt med et væld af Buddha skulpturer. Man kommer til grotten via en smuk sejlads fra Luang Prabang op af Mekong floden. Et andet højdepunkt er Kuang Si vandfaldet, som man kan komme til via en køretur på omtrent en halv time. Vandfaldet består af flere naturligt skabte pools og til sidst et større vandfald. Området er utroligt smukt, og laoterne benytter også flittigt området til at tage på udflugt i weekenden og nyde deres medbragte mad.