Vinlandet, som man populært kalder hele det vinproducerende område i Western Cape, ligger omkring en halv times kørsel øst for Cape Town. Her åbner sig en helt ny verden med bølgende vinmarker, grønne dale, frugtplantager og smukke hvide vingårde, og som prikken over i’et danner bjergene den perfekte baggrund.

De fleste vingårde er bygget i den typiske Cape Dutch-stil, som hollænderne bragte med sig, da de som nogle af de første hvide nybyggere bosatte sig i området. Langt de fleste af de gamle karakteristiske hovedbygninger er smukt vedligeholdte, og med deres sirligt udsmykkede gavle og historiske atmosfære ligger de og skuer ud over vinmarkerne. Sydafrika er gennem de seneste år blevet kendt for at producere nogle af verdens bedste vine. Det er især byerne Stellenbosch, Paarl og Franschoek der lægger jord til nogle af de allerbedste vingårde, men også andre områder er begyndt at melde deres ankomst.

Den stigende interesse for sydafrikansk vin har virkelig sat Vinlandet højt på listen over de største attraktioner i Sydafrika. Både turisterne og sydafrikanerne selv sætter stor pris på et par dage med det bedste Sydafrika kan præstere indenfor vin og mad.

Har man egen bil med, er der indtil flere såkaldte ”vinruter” man kan følge, men der er også et stort udbud af guidede dagsture. Under alle omstændigheder er der rig mulighed for at besøge forskellige vingårde, komme på kælderrundvisning og smage på den herlige vin. Og når man nu er i Sydafrika, skal man prøve den specielle Pinotage, der er en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsaut.