Enhver rejse til Thailand bør indeholde et besøg i Bangkok. Energien, pulsen og kontrasterne kan tage pusten fra de fleste. Det kan føles som kaos - men tag ikke fejl. Bangkok har sin helt egen orden. Og midt i mylderet - blandt de duftende gadekøkkener og tuk-tuk'er der drøner rundt - er der pludselig åndehuller. Her er skyskrabere i glas og stål side om side med gyldne paladser, og langs Chao Phayafloden og dens små kanaler (de såkaldte klonger) leves livet stadig på næsten traditionel vis.

Grand Palace, det gamle kongepalads, er ubetinget den største seværdighed i Bangkok. Men man må heller ikke snyde sig selv for et besøg i Chinatown, Wat Po eller Vimanmek Mansion for blot at nævne et par andre højdepunkter. En sejltur på klongerne er også et must i Bangkok. Her oplever man thaiernes dagligdag, som den leves i de små teaktræshuse med de karakteristiske bliktage. Bangkok er et sandt mekka for de shoppe-lystne. Igen er det kontrasterne, der hersker - stormagasiner side om side med små, lokale markeder.

Og så skal der være tid til bare at snuse Bangkok ind. Duften fra de velbesøgte gadekøkkeners eksotiske retter stiger til vejrs og blandes med et fascinerende sammensurium af farver, lyde og indtryk.

Velkommen til Bangkok!