Punta del Este er badebyen, som alle strømmer til i sommer månederne ofte for at spotte kendt og nyde det pulserende strand- og natteliv. I begyndelsen af det nittende århundrede var Punta del Este en ørken region, som kun blev besøgt af fiskere og sømænd. Nu til dags, er denne kystby kendt som Sydamerikas Saint Tropez med smukke strande, højhuse, marina med eksklusive yachter, flotte huse beliggende ved stranden, hoteller og smarte restauranter. Det er et Sydamerikas mest glamourøse resort steder og det dyreste sted at besøge i Uruguay. Det er let at spotte internationale og latinamerikanske kendisser her, såsom Ralph Lauren, Zinedine Zidane og Shakira i 2008. Punta del Este består af en halvø med strandene Mansa og Brava, men byen har også opslugt steder som Punta Ballena og Salonas på fastlandet.

Seværdigheder:
Casapueblo: et spektakulært hvidt bygningskompleks af kunstneren Carlos Paez Vilaro med inspiration fra husene på de græske øer. Det store sammenhængende kunststykke er holdt i hvidt og de mange forskudte værelser med altaner putter sig ind til bakkeskråningen. Nu til dags er der både et hotel, et museum og et galleri beliggende indeni det imponerende kunststykke. Stedet er en seværdighed i sig selv ved Punta Ballena.

Ralli Museum: Grundlagt i 1987 af den italienske bankmand, Harry Recanati, og beliggende i hjertet af det eksklusive Beverly Hills kvarter. Ralli museet har den største samling af Latinamerikanske skulpturer og malerier i hele verden.

Isla los Lobos: Overfor den aflange Punta del Este halvø, som deler Atlanterhavets og Rio de la Plata flodens vand, ligger Isla de los Lobos øen. Øen er det sydligste punkt i Uruguay, som tidligere var kendt for de mange skibsbrud indtil 1960, hvor et fyrtårn blev rejst på øen. I dag er øens hovedattraktion dens beboere, tre søløve arter samt pelssælen, som dermed er Sydamerikas næststørste søløve koloni...