USA
I:\AXUMIMAGES\NorthAmerica\Usa\file(3)
Du er her:
  • USA

Rejser til USA – mulighedernes land


USA er - om noget - mulighedernes land. Om man er til livlige metropoler, fantastiske naturoplevelser, små hyggelige byer, lækre strande - eller om man bare vil opleve lidt af det hele, kan man få det på en rejse til USA - her har man virkelig mulighed for store rejseoplevelser.Udvalgte rejseforslag i USA

Hawaii, sol
Oahu, Maui og Big Island
cam-fattahi-wSxpGsv4YxA-unsplash
USA's Farverige New England
karsten-koehn-Mb975vDopLw-unsplash
USA's Rocky Mountain Roadtrip
leonel-heisenberg-126F-Xh3sOo-unsplash
USA's Charmerende Sydstater
estera-fg1cPCm36jI-unsplash
USA's Solskinsstat Florida
joonyeop-baek-1kf69eE7VR4-unsplash
USA's Vilde Vest & Californien
leon-liu-_0aOFIW34rw-unsplash
USA's Vestlige Nationalparker
cora-leach-p0jz4pmnl9E-unsplash
USA's Nordlige Stillehavskyst
venti-views-mNs_6VmbaiA-unsplash
Canada & USA's Østkyst
Kauai, solen bringer rødligt skær frem i klipperne
Krydstogt og badeferie på Hawaii
I:\AXUMIMAGES\NorthAmerica\Usa\file(3)

New York og det østlige USA


En rejse til det østlige USA byder på muligheder for fantastisk storbyferie i både New York, Boston og hovedstaden Washington. Snyd heller ikke jer selv for de historiske og naturskønne rammer i  New England - især om efteråret, hvor træerne får de mest fantastiske farver, er New England en stor oplevelse.

I:\AXUMIMAGES\NorthAmerica\Usa\file(7)

Det vestlige USA


Californien og det vestlige USA repræsenterer på mange måder alt det, man forbinder med det klassiske USA. San Francisco er med sine stejle gader og hyggelige sporvogne et skønt sted at holde nogle dages storbyferie. Las Vegas er næsten et fatamorgana midt i ørkenen, og en kør-selv ferie langs Highway 1 byder på hyggelige kystbyer. Nationalparkerne i det vestlige USA er et helt kapitel for sig. Både Grand Canyon og Yosemite er "must sees" på en rejse til det vestlige USA.

jeremy-bishop-a1CBu4NiwVQ-unsplash

Det sydlige USA


Det sydlige USA er lang perlerække af ofte oversete byer og oplevelser fra smukke, historiske Charleston til jazz og kreolerstemning i New Orleans og fra Elvis' Graceland i Memphis til stolte cowboy-traditioner i Texas. Er man interesseret i USAs historie er det svært at komme udenom de sydlige stater!

I:\AXUMIMAGES\Hjemmeside opdaterings billeder\Nordamerika\USA\vidar-nordli-mathisen-ZYDhBqxJnJ8-unsplash

Florida


De fleste forbinder nok Florida med en solskinsrejse. Og Florida kaldes da også for Solskinsstaten - men staten har meget mere at byde på, og man kan sagtens får en helt ferie til at gå med blot at udforske Florida. Oplev det hele - fra små, hyggelige byer over Disney World og Universal Studios til Kennedy Space Center, hvor rumraketter affyres fra.

patrick-tomasso-SVVTZtTGyaU-unsplash

Kør-selv ferie i USA


Her kommer man tæt på naturen og på amerikanernes hverdag. Befolkningen i USA er et kapitel for sig selv. De fleste amerikanere er utrolig imødekommende, og selv om deres "how are you" ikke skal tages som en opfordring til en længere redegørelse for ens velbefindende, kan man som turist roligt indlede en snak og få nye venner - om ikke for livet - så for en time eller to. Kør-selv rejsen i USA kan foregå med både bil eller motorhome. Der er naturligvis også masser af muligheder for at rejse rundt i USA, hvis man ikke har lyst til at køre selv, da man nemt kan komme rundt med bus eller tog - sammen finder vi dén løsning, som er bedst for jer.


Storbyferie i USA


USA har nogle af verdens mest interessante storbyer, hvor man uden problemer kan tilbringe en hel ferie. Man kommer selvfølgelig ikke udenom New York, hvor museer, skyskrabere, forretningsfolk og hyggelige parker mødes. USA har dog mange andre.

Praktisk info

Transport

Taxa, bus og metro

I storbyerne i USA er det nemt at komme rundt med al transport. Den billigste løsning er bus og metro, hvilket fungerer rigtig fint i de større byer. Taxa er nemt, men selvfølgelig også lidt dyrere. I Los Angeles kan det også lade sig gøre at komme rundt med bus og taxa, men det anbefales at have egen bil, fordi der kan være relativt langt mellem seværdighederne.

 

Billeje

Hvis man påtænker at besøge flere nærliggende byer og seværdigheder, kan det være en fordel at leje bil. Vejnettet i hele USA er godt, det er forholdsvist nemt at finde rundt, og så er det oven i købet en billig transportform – både i leje og i brændstof. En GPS kan desuden være en stor hjælp, hvis man påtænker at køre rundt inde i byerne.

 

Fly
Der er rigtig mange lokale flyselskaber i USA, og man kan næsten ikke finde en større by, der ikke har sin egen lufthavn. Det er naturligvis en noget dyrere transportform, end hvis man vælger at leje bil, men alt efter jeres rejsetype, -længde og -budget, kan det sagtens være det rigtige valg for jer.

Drikkepenge

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. På restauranter er normal kutyme at lægge 10–15 % i drikkepenge af den samlede regning, men det afhænger selvfølgelig af, hvor tilfredse I har været med servicen. Nogle steder kan der desuden være en forventning om mere. Vær i øvrigt opmærksom på, om drikkepengene i forvejen er lagt på den samlede regning. Hvis det er tilfældet, kan I lægge lidt ekstra ved siden af, hvis servicen har været god. I taxaer er det også almindeligt at give drikkepenge, hvis man er tilfreds med chaufførens kørsel og service.

Det kan i øvrigt være en god idé altid at have 1-2 USD ved hånden til mindre serviceydelser (piccolo, concierge, osv.).

Valueta og kort

Valutaen i USA er amerikanske dollars (USD), og det er den mest udbredte valuta i hele verden. Man kan hæve amerikanske dollars i hele USA, og der er opsat hæveautomater (ATM) på stort set alle gadehjørner i de store byer. Hvis man gerne vil undgå at hæve penge og hellere vil medbringe valuta hjemmefra, er det intet problem. Alle banker i Danmark ligger inde med dem, og det er tilladt at medbringe et relativt stort beløb I USD.

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i stort set alle butikker og på alle hoteller i hele landet. Hvis ikke stedet tager imod kreditkort, ligger der med stor sandsynlighed en hæveautomat lige i nærheden.

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/