Minas
minas

Minas Gerais og de historiske byer


Den franske geolog Gorceix fangede sjælen af Minas Gerais for 150 år siden, da han beskrev staten med ordene »et bryst af jern og et hjerte af guld«. Områdets bakker og bjerge indeholdt nogle af de rigeste mineraldepoter i Brasilien og staten fik med rette sit navn Minas Gerais, efter at man havde fundet guld og diamanter i slutningen af det 17. århundrede og miner skød op over alt.

Mineralerne bragte stor rigdom til Minas Gerais og de gamle minebyer, og nogle af disse rigdomme blev omsat i barok kunst og bygningsværker. Efter at minerne var tømte, hensank byerne som monumenter over en svunden tid, hvor Minas var centrum for Brasiliens vækst. Et besøg i en af »las cidades históricas«, de historiske byer, er som at foretage sig en rejse tilbage til en svunden tid. De bedst bevarede er Ouro Preto, Mariana og Sabará mod nord og Congonhas, São João del Rei, Tiradentes & Diamantina der udgør en af de største skatte af koloniarkitektur i Amerika. Byerne ligger i de bare rullende bakker, hvis sider engang var iklædt store skove, før de blev forvandlet til det trækul der smeltede jernet fra malmen, der blev brudt i området.

Udvalgte rejseforslag i Minas

minas

Minas Gereis har sat sine spor


Når det f.eks. gælder de karakteristiske sorte bønner med lidt bacon i, ja så er der tale om solid minearbejderkost. En kogekunst, der har rødder i de ærlige fødevarer, som området producerede.Fra Minas stammer også Aleijadrinho, ”krøblingen”, en af Brasiliens største barokke kunstnere. På trods af at være mulat og spedalsk, skabte han nogle af de største og mest imponerende skulpturer, som Brasilien har set. De er i dag er spredt ud over de historiske byer.Revolten mod kolonimagten Portugal har også sine rødder i Minas med tandudtrækkeren, Tiradentes, der satte sig op mod Portugal. Han blev et af de få mennesker der måtte lade livet for den brasilianske frihedskamp, men fik til gengæld opkaldt en by efter sig. Juscelino Kubitschek, den Brasilianske præsident der var med til at grundlægge Brasilia, er ligeledes født og opvokset i Minas Gerais - i byen Diamantina, en historisk by der arkitektonisk ligger langt fra den moderne by, som han var med til at skabe.

Billeder fra Minas

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/