Siem Reap ligger nogle få kilometer syd for Angkor. Byen er hovedstad i Siem Reap provinsen. Navnet Siem Reap betyder Siams nederlag og refererer til en århundrede gammel strid mellem Cambodia og Thailand. I 1901 begyndte École Française d'Extrême Orient en lang tilknytning til Angkor ved at finansiere en ekspedition til Bayon. I 1907 blev Angkor, som havde været under thailandsk kontrol, returneret til Cambodia, og man gik i gang med at rydde og restaurere hele området. Samme år ankom de første turister til Angkor - et uhørt antal på 200 i løbet af 3 måneder. Angkor var blevet reddet fra junglen og indtog sin plads i den moderne verden.

Grand Hotel d'Angkor åbnede sine døre i 1929 og templerne ved Angkor vedblev at være et trækplaster for Asien indtil slutningen af 1960'erne og tiltrak besøgende som Charlie Chaplin og Jackie Kennedy. I 1975, blev Siem Reaps befolkning som resten af bybefolkningerne i Cambodia, evakueret af det kommunistiske Khmer Rouge og drevet ud på landet.

I dag er Siem Reap uden tvivl Cambodias hurtigst voksende by og fungerer som adgangsport til de verdensberømte Angkor templer.