Santiago efterlader et blivende indtryk hos den besøgende. Flankeret af snedækkede Andesbjerge ligger de grønne boulevarder og venter kun på dig. Her finder man store engelske landskabsparker, et højt gearet kulturliv og et af den nye verdens mest betydningsfulde vindistrikter. Byen udstråler en behagelig blanding af arkitektur fra det 19. århundredes Europa, enkelte steder krydret med spansk koloniarkitektur, samt en stadig voksende bydel med moderne arkitektur. Midtbyen eller den gamle bydel er indkøbsområdet, hvor gågaderne dominerer. På caféerne på Plaza de Armas blander dagliglivet sig med portrætkunstnere, skakspillere, prædikanter og gadeteater. Torvet er hjemsted for katedralen, rådhuset og kolonimuseet. Pladsen ånder af Spanien. Den gamle bydel er også finanscentrum. Præsidentpaladset ligger lige om hjørnet og hedder rettelig Casa Moneda. Det var her, Præsident Allende levede sine sidste timer, inden hæren sendte sine bombefly mod paladset.

Trænger man til at se det hele lidt fra oven, har Santiago to høje. Den lille centrale Santa Lucia var tidligere et spansk fort. I dag er her en romersk have med springvand, fontæner, skulpturer og bænke med forelskede par, der søger ly for storbyens hurtige liv.

Udsigten er dog bedre, hvis man søger mod Pío Nono og det charmerende bohemekvarter med den lille bjergbane, der kører til toppen af San Cristobal højen. Santiago de Chiles skytsengel skuer ud over byen dag og nat. Højen er et yndet udflugtsmål for skoleklasser, familier, søndagsjoggere og andre, der søger væk fra storbyens larm til toppen af denne skovklædte retræte.