Karanambu-savannen er et velkomment afbræk fra de enorme grønne regnskovsområder, der ellers dækker størstedelen af Guyana. Savannen er en del af det nordlige Rupununi men med egen landingsbane. Savannen udgør samlet set omkring 10 % af Guyana landskab og er det eneste sted i Guyana, hvor man kan finde så meget åbent land på ét sted. Kun helt ude i horisonten kan man se bjergene.

De græssende kvæg spiser savanne-græsset, hvori der kun er enkelte småtræer, krat og buske. I regnsæsonen er det mere et vådland, der møder én. Landskabet er hjemsted for de store myreslugere, mens de svalende floder tiltrækker brille-kaimaner, sorte kaimaner og mange fuglearter. Desuden er der små hesteskosøer, hvor man kan opleve Guyanas nationalblomst på de enorme vandliljeblade, Victoria amazonica, som kun blomstrer ved skumringstid.

Ligesom Annai har også Karanambu en meget lille lufthavn, som næmere er en airstrip, hvor ankomst- og afgangsterminalen blot består af et lille stråtag på fire pæle. Hvis ikke man kan komme med en af de få afgange med det lille fly, foregår transporten til og fra savannen i gamle jeeps eller i båd afhængig af sæsonen.