Java - Østens Have


Java er en fantastisk frugtbar ø, der besidder en slående skønhed! Som den store naturforsker Alfred Russel Wallace formulerede det: "Den ædle og frugtbare ø - selve Østens Have".

Næsten uanset hvor man opholder sig på Java, domineres landskabet af et forvitret, blågråt kegleformet omrids, der rejser sig majestætisk 3.000 meter eller mere mod skyerne. Der findes 121 vulkaner på Java, heraf er 30 af dem forsat aktive. De boblende, sydende, svovldunstende toppe har stort set alle status af nationalparker. Mt. Bromo er den mest populære vulkan, men også kraterne på Mt. Dieng, Mt. Kawah Ijen, Mt. Papandayan og Mt. Merapi er anstrengelserne værd.

Men det er ikke kun naturen, der drager rejsende mod Java. Javaneserne holder de gamle traditioner i hævd og genfortæller gerne områdets dramatiske historier gennem musik, dans, drama og dukketeater. Også øens batikhåndværk er berømt verden over for dets høje kvalitet. Sidst men ikke mindst ligger Indonesiens vigtigste bygningsværker på Java. Et besøg på Borobudur og Prambanan er et absolut "must" på en rejse til Java.