Chá das Calderas har sit eget mikroklima, og det er først, når man har passeret aske- og lavamarkerne, at man fornemmer, hvordan det kan lade sig gøre at fravriste dette golde landskab Kap Verdes fremragende vin, Chá das Calderas. Små fordybninger i asken rummer hver sin vinplante, som to gange om året giver drueklaser, der samles ind og køres til vin-kooperativet. Man kan besøge stedet og købe en flaske eller to med. Vinen er fremstillet uden brug af Fogos sparsomme vand. Der er heller ikke brugt gødning, så vinen er helt økologisk.
Bliver man boende en nat i dalen, har man mulighed for at bestige vulkanen. Man bør arrangere en guide aftenen i forvejen, og hvis man starter vulkanbestigningen rigtig tidligt op om morgenen, kan man opleve solopgangen fra toppen. De modige kan stå på "aske-board" ned, mens resten kan nøjes med at gå eller nærmest glide ned igennem den sorte aske. Husk, at vulkanen er næsten 3000 meter høj, så dette kan kræve lidt af en utrænet krop. Har man en dag mere her, kan man også begive sig ud på de 20 km rundt på kraterkanten, hvor man ved hjælp af reb og torve kan begive sig ud på klatre- og vandreruten. Man skal dog være vant til at klatre i bjerge for at begive sig ud på denne tur.
Bliver man boende en nat i dalen, har man mulighed for at bestige vulkanen. Man bør arrangere en guide aftenen i forvejen, og hvis man starter vulkanbestigningen rigtig tidligt op om morgenen, kan man opleve solopgangen fra toppen. De modige kan stå på "aske-board" ned, mens resten kan nøjes med at gå eller nærmest glide ned igennem den sorte aske. Husk, at vulkanen er næsten 3000 meter høj, så dette kan kræve lidt af en utrænet krop. Har man en dag mere her, kan man også begive sig ud på de 20 km rundt på kraterkanten, hvor man ved hjælp af reb og torve kan begive sig ud på klatre- og vandreruten. Man skal dog være vant til at klatre i bjerge for at begive sig ud på denne tur.