Lake Malawi (også kaldet Lake Nyasa) ligger i fordybningen af Great Rift Valley og er Afrikas tredjestørste indsø med et areal på ikke mindre end 20% af landets samlede størrelse. Shire River løber fra den sydlige ende af søen og munder ud i Zambezi River 400 kilometer længere mod syd i Mozambique. Da Dr. David Livingstone kom til søen for over 150 år siden døbte han den 'stjernernes sø'.

Lake Malawi er verdenskendt for sit fantastiske fiskeliv og er et paradis for dykkere og snorklere - søerne i Great Rift Valley er hjem for flere forskellige fiskearter end noget andet sted i verden af samme størrelse, og hvert år opdages nye arter. Generelt er der er væld af spændende aktiviteter til vands. Man kan for eksempel sejle med kajak langs søens bredder, sejle ud på den åbne sø i en båd eller tage på fisketur.

Strandene langs søens bredder er en historie for sig selv. Langs søen finder man stadig lange strækninger af smuk sandstrand, der står helt uberørt hen. Søen er derfor også et ideelt sted at slappe af efter en rundrejse i Malawi eller efter et safariophold i nabolandet Zambia.