Den lille ø Gozo ligger ud for hovedøen Maltas nordkyst, en kort sejltur på 25 minutter, så det er let at kombinere sin rejse til Malta med besøg på begge øer. Gozo betyder glæde, og der er så sandelig også mange oplevelser at glædes over. Øen er meget grønnere end storebror Malta, og er ikke så påvirket af turister. Der er masser af historiske seværdigheder at kaste sig over - mest berømt og besøgt er Ggantija-templerne fra omkring 4000 f.Kr og på Unesco's verdensarvsliste. Besøg også citadellet i "hovedstaden" Victoria og den ny-gotiske kirke i den lille hyggelige havneby, Mgarr. Trods sin beskedne størrelse, er der faktisk hele 46 kirker på Gozo.
Det er nemt at komme rundt på Gozo - også uden bil. Tag f.eks. den populære Hop-On-Hop-Off bus, der kommer rundt til de største seværdigheder og byer. Hører man til de mere aktive, skal man så absolut tage vandreskoene på og begive sig ud på "The Gozo Coastal Walk", der fører hele øen rundt på i alt 50 km. Ruten er delt op i fem sektioner, og varierer i sværhedsgrader fra let over moderat til hård, så man kan naturligvis "nøjes" med et par af de kortere ruter. På vandreturen bliver man belønnet med fantastisk natur, små landsbyer, dramatiske klipper, stenalder templer, kirker og smukke strande. En fantastisk måde at opleve Gozo på!

Når alt ikke skal gå op i historie eller man trænger til afslapning efter en vandretur, kan man besøge Gozos smukke sandstrand Ramla Bay, der også lokker med fantastisk snorkling. Blandt dykkere er havet ud for Dwejra Heritage Park populært - især det berømte Blue Hole.

Og så er der jo Comino, den lille ø på ca. 3½ km2 næsten halvvejs mellem Gozo og Malta. Her er Den Blå Lagune det helt store trækplaster for både strandløver, snorklere og dykkere. Men sin hvide sandstrand og turkisblå vand er man næsten hensat til en eksotisk tropeø i Det Indiske Ocean.
Der er færgeforbindelse fra både Malta og Gozo, og man kan også tage på dagsudflugter. Vil man bo på øen, skal man være ude i god tid - der er kun to hoteller på Comino. Om sommeren er der godt fyldt op på Comino, men udenfor sæsonen kan øens beboere tælles på én hånd.