Etosha Nationalpark er en af Afrikas største og bedst kendte nationalparker. Landskabet i den 22.000 km2 store nationalpark er præget af ørken, savanne og træbevoksede sletter.

Et af de mest legendariske steder i parken er Etosha Pan - en næsten 5000 km2 saltslette, der engang var en stor saltsø. Lokalt bliver sletten kaldt "great place of dry water", og det er et fantastisk syn at se varmen flimre op fra den hvide overflade, mens flokke af dyr langsomt bevæger sig over sletten.

Etosha Nationalpark er hjem for 340 fuglearter og 144 forskellige pattedyr, heriblandt elefanter, giraffer, zebraer, løver, geparder, hyæner og sjakaler. Man vil ofte støde på verdens største antilope eland, den lille og sky (45 cm høj) Damara dik-dik og den smukke sort/hvide og grå gemsbok. Parken har også 300 sorte næsehorn, og det er et af de eneste steder i verden, hvor bestanden er voksende. Også elefanterne er lidt for sig - de siges at være blandt de største i Afrika, med en skulderhøjde på op til 4 meter!