For den førstegangsbesøgende i Nepals hovedstad Kathmandu er det svært ikke at blive overvældet. Nye overraskende syn, lyde og dufte overmander den rejsende på hvert et gadehjørne. Kathmandu er både et fantastisk og udmattende sted at være, og byen er centrum for Nepals historie, kunst, kultur og økonomi.

Kathmandu ligger i Kathmandu dalen, og byder på uvurderlige seværdigheder, der bare ikke må overses på en rejse dertil. Da byen fungerer som stop for turister på vejen på Himalaya-bjergene er turisme vigtig for deres økonomi. På trods af blandt andet jordskælv og forurening er ikke mindre end 7 af seværdighederne fra Kathmandu dalen endt på UNESCOs verdensarvsprogram. Disse steder inkluderer Durbar Square Hanuman Dhoka, Durbar Square Patan, Durbar Square Bhaktapur, de buddhistiske stupaer Swayambhu og Bauddhanath og hindu templerne Pashupati og Changu Narayan.

Som man kan udlede fra de kendte seværdigheder er befolkningen multietnisk, med hindu og buddhister som de mest dominerende etniciteter. Både det kulturelle og det religiøse danner baggrund festligheder, hvilket er en stort del af befolkningens liv.

Men udover seværdighederne, der er anerkendt af UNESCO og festlighederne har Kathmandu et hav af oplevelser og indtryk klar til alle der besøger byen. Gå igennem byens gader og oplev dens tidsløse kulturelle og kunstneristiske arv, som er gemt i smukke templer, gårdhaver med tørede chilli og ris og små workshops – man løber ikke tør for ting at opleve på en tur til Kathmandu.