Denne nationalpark er en af landets mindste, men også en af de mest undervurderede og oversete. Det kan skyldes parkens mangel på "Big Five" - især elefant og løve, som står højt på de flestes liste over "must see" dyr i Afrika. Løverne har dog hersket på de åbne savanner i Lake Mburo Nationalpark. Faktisk var parken i 1960'erne berømt for sine mange løver, men i takt med at mennesket rykkede nærmere på deres jagtmarker opstod problemerne. Med mennesket kom også husdyr, og kvæg er et nemt byttedyr. Løverne blev jagtet og dræbt, og i slutningen af 1970'erne var de udryddet. En enkelt løveflok sås sporadisk i parken i slutningen af 90'erne, men der har ikke været rapporter siden. Man mente, at denne flok kom fra Akagera Nationalpark i Rwanda, og det er håbet, at en flok en dag vil migrere derfra og slå sig ned permanent.
Men selv om der er mangel på de "store" dyr har Lake Mburo Nationalpark alligevel noget at byde på. Det er eneste nationalpark i Uganda, hvor man kan møde den elegante impala, og kun to andre beskyttede parker (de svært tilgængelige Kidepo og Pian-Upe) har som Lake Mburo zebraer. Det er også den eneste nationalpark, hvor det er tilladt at færdes til fods overalt - sammen med en ranger selvfølgelig. En bådtur på søen er populært - her kan man rigtig nyde det smukke landskab og fantastiske fugleliv, og samtidig holde øje med krokodiller, flodheste og oddere, bøfler, vandbukke, buskbukke, eland og andre antiloper.
Ser man på Lake Mburo Nationalpark med de praktiske briller på, er det et perfekt sted at bryde den lange og meget anstrengende køretur fra Kampala til Bwindi Impenetrable Nationalpark, der i ét stræk tager omkring 9-11 timer.
..