11 sjove steder og aktiviteter at lave i Los Angeles og omegn med teenagere

Skrevet 2024-04-29 af Frederik Søby
Los Angeles, Englenes by, er som regel enten starten eller slutningen på turen i USA. LA er en smeltedigel for livlige, kreative, ambitiøse mennesker. Her giver vi dig 11 tips til LA med teenagere.
Hollywood I Aftensol Bannerbillede
Du er her:
  • Artikler
  • /
  • 11 sjove steder og aktiviteter at lave i Los Angeles og omegn med teenagere

Los Angeles og Californien sprøjter trends ud på samlebånd bl.a. indenfor film, musik, festivaler, yoga, skating og diæter. Byen er stor og uden et enligt centrum. Trafikken kan være forfærdelig, og man bør ikke vifte med sine dyre ure og smykker i South Central LA. Har man brug for et komme ud af byens trængsel, så nyder man godt af, at byen ligger ud til Stillehavet og har bjergene i baghaven. Der er rigeligt at opleve uanset om du har en dag, en weekend eller en uge. Det er god idé at planlægge hjemmefra, for nogle seværdigheder kan have lange køer. Dét får du meget mere viden om herunder.

1. Getty Center

Lad dig ikke snyde af, at man på toppen finder J.Paul Getty-muséet med berømte værker af Gauguin og Van Gogh. Terrassen er meget selfie-venlig og Instagram værdig. Udsigten fra toppen er hele turen værd, og planlægger man turen rigtig, så får man den mest utrolige solnedgang under Stillehavets horisont at se. Og som om det ikke var nok, så er det gratis at besøge Getty Center.

2. Den bedste udsigt til Hollywood-skiltet

Man kan ikke tage til Los Angeles uden at få et klassisk billede med Hollywood-skiltet i baggrunden. Selvom de meterhøje bogstaver har stået der i 100 år (opført i 1923), så har det en helt særlig tiltrækningskraft.

Alle kommer her for at få det perfekte billede. Det er blevet sværere med årene. For at komme op til det ikoniske skilt, så skal man igennem det mondæne boligkvarter Beachwood Canyon. Det bryder beboerne sig ikke om, fordi turister går rundt på deres private grunde, blokerer trafikken osv. for at få et perfekt billede af skiltet. Beboerne gør derfor, hvad de kan for at gøre det svært at nå toppen f.eks. med falske vejskilte og blokeringer, selvom det er ulovligt at blokere adgangen til et public landmark.

Selv Google Maps viser ikke den bedste vej derop, hvis du indtaster ’Hollywood sign’, men sender dig måske til Griffith Observatory i stedet. Det er også et dejligt sted, det giver bare ikke det bedste billede. I stedet for ’Hollywood sign’ så indtast ’Lake Hollywood Park, 3160 N. Canyon Drive’ i GPS’en. Der kan man nemt parkere og gå en smule for at få et fremragende billede af skiltet.

Hollywood Skiltet (1)

Udsigten kan blive endnu bedre uden at genere naboerne, hvis man er villig til at vandre. Fra Lake Hollywood Park, går du op ad Mulholland Drive, så ned af Durand Drive og op af Ledgewood Drive. Fortsæt ad Rockcliff Drive og Deronda Drive. I krydset mellem Mulholland og Deronda finder man en lav mur, der ser ud til at spærre for adgangen til Mount Lee Summit. Her starter den officielle vandresti, der fører dig direkte til den udsigt, som de andre ikke finder. Nu du er i gang, så fortsæt vandringen og tag den stejle og snørklede tur hele vejen op til bagsiden af skiltet. Se rutebeskrivelsen i denne YouTube video.

3. Hollywood Boulevard

Langs Hollywood Boulevard og Vine Street finder man Walk of Fame med over 2.500 stjerner i fortovet signeret af skuespillere, instruktører, musikere og andre personer inden for underholdningsindustrien. Det er også her, at man i februar holder Oscar-uddelingen i Dolby Theatre.

4. Filmstudier og forlystelsesparker

Kom tæt på stjernernes arbejdsplads og få måske et glimt af en af dem på en studio-tur til Warner Brothers, Universal Studios eller Disneyland. Warner Brothers fokuserer på filmsettene. Universal Studios har både filmset, forlystelsespark, restauranter og meget andet. I Anaheim ligger Disneyland, som næppe behøver en større introduktion.

5. Venice Beach og Santa Monica

”Det er tossernes holdeplads og et virkelig skørt sted. Men det er et eller andet sted noget af det mest L.A. man kan forestille sig med mennesker i alle afskygninger, der hænger ud, spiller musik, basketball, kører skateboard og forsøger at blive opdaget af en Hollywood producer. Weekender vil selvfølgelig være lidt mere travle. Men der sker altid noget.” Tak til Claus Andersen (Rejsetossen.dk) for denne præcise beskrivelse.

Lej cykler ved Venice Beach og cykl nordpå til Santa Monica Pier. Der er en fin cykelsti ved stranden hele vejen. Hvis man er heldig, støder man ind i nogle af de kendte Instagrammere her. Det er er også her man finder Santa Monica Pier med det berømte pariserhjul. På Santa Monica Pier slutter den legendariske Route 66, som man har fulgt fra Chicago, når man krydser USA. Man kan kigge på cool street art på Abbot Kinney ved Venice. Her er der også masser af lækre caféer, som teenageren vil synes om.

Strand I Santa Monica

6. Shopping for de rige på Rodeo Drive

Ikonisk shoppinggade hvor folk med mange penge føler sig fattige, fordi man skal have rigtig mange penge med. Men så kan man altid vindueshoppe eller bare læne sig tilbage og nyde det forrygende kaos af spektakulær luksus, som kører og går på gaden. Tæt ved ligger også Beverly Hills High School, som blev udødeliggjort i 90’er tv-serien Beverly Hills 90210. Teenageren forstår sikkert ikke, hvorfor det muligvis er byens vigtigste vartegn, men forældrene gør.

7. The Grove

Lidt af en tilflugtssted for shoppe-glade besøgende, der vil undgå trafikken i byen. Et hyggeligt område med butikker, biograf, caféer og restauranter, bl.a. Nordstrom, Apple og The Cheesecake Factory.

8. Los Angeles sightseeing bustur

En sjov og effektiv made at opleve de vigtigste seværdigheder i byen på, er fra en af de mange hop-on-hop-off busser. Man vælger selv om billetten skal være til 24, 48 eller 72 timer. På audioguiden kan man vælge at høre fortællingerne på ni forskellige sprog.

9. Se hvor de kendte bor i Los Angeles

Kan du ikke få nok af stjernerne, så tag en Hollywood & Celebrity Homes Tour rundt i Los Angeles, der kører forbi de kendtes adresser. Det er ikke sikkert, at de er hjemme, men man kan jo være heldig.

10. Madame Tussauds Hollywood 

Hvis du ikke har set din yndlingsstjerne endnu, så kan du få det næstbedste. Det berømte voksmuseum, som mange kender fra London, ligger på Hollywood Boulevard. Her har du mulighed for at få taget billeder med mange af de kendte indenfor musik, film og underholdning.

11. Escape Hotel Hollywood - verdens største escape room

Escape Hotel, beliggende i hjertet af Hollywood, har i øjeblikket flere escape rooms at vælge imellem end noget andet sted. Hele stedet er bygget i stil med et hotel fra 1930'erne, som giver det en særlig stemning. Hvert værelse tilhører en af de urolige sjæle fra fortiden. Så vælg hvilket værelse I vil forsøge jer med og løs mysteriet på en time, før I selv bliver hjemsøgt. Har I prøvet escape rooms før, så tag en af de svære udfordringer med Room 13, som kun 13% løser før tiden løber ud.

Billeder fra 11 sjove steder og aktiviteter at lave i Los Angeles og omegn med teenagere

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/