I denne smukke midterste del af landet ligger Chiles hovedstad Santiago de Chile med udsigt til de snetoppede Andesbjerge, som danner en smuk kulisse i baggrunden. Santiago er en moderne og ren storby med kolonial arkitektur og en behagelig stemning. Den ligger midt i ”Valle Central”, den frugtbare, centrale dal mellem kysten og Andesbjergene, som strækker sig over 500 km fra nord til syd og byder på mange spændende steder værd at besøge.

Tæt på Santiago ligger adskillige verdensklasse skisportssteder. Langs kysten ligger attraktive og charmerende landsbyer: Viña del Mar med de smukke haver, den historiske havneby Valparaíso og den lille by Isla Negra. I sidstnævnte boede en af Sydamerikas største digtere, nobelprisvinderen Pablo Neruda, det meste af hans liv, og hans hus er nu museum.

Nord for Santiago finder man La Campaña National Park, hvor man kan se en af de sidste bevarede skove med det Chilenske Palmetræ. Parken er ideel til traveture i den skønne natur.

Det centrale område er også kendt for vinområderne. Nogle af de mest berømte vinmarker ligger mellem Santiago og Talca og er åbne for offentligheden. Nogle af vingårdene tilbyder endda overnatning i de charmerende koloniale gæstehuse eller hoteller.