Dette enestående natursceneri er en af Botswanas vigtigste livskilder. Som fingre spreder deltaet sine vandveje fra landets nordvestlige hjørne ned mod Kalahari-ørkenens tørre landskaber i syd. Uspoleret og uberørt af mennesket, fortjener Okavango Deltaet sin udnævnelse som World Heritage Site. Et unikt økosystem og fantastisk dyreliv sat sammen med en følelse af isolation fra resten af verden og en nærmest tidløs atmosfære gør Okavango Deltaet til en af Afrikas største naturoplevelser.

I en ”mokoro” kan man lydløst glide forbi deltaets palmeklædte småøer og gennem kanaler og laguner, hvis vande er fyldt med åkander. Det frodige delta er fuglenes paradis. Blandt siv og åkander, i træer og palmer kan man bl.a. se afrikansk jakana, isfugl, næsehornsfugl, ibis, afrikansk fiskeørn samt flere forskellige arter af hejrer og papegøjer. Deltaet tiltrækker også elefanter, flodheste og en del forskellige antiloper, bl.a. den truede sumpantilope og den sky sitatunga-antilope, der forsvinder under vandets overflade med kun næseborene synlige, når den føler sig truet.

Der findes kun én vej, hvis man vil ud i hjertet af Okavango Deltaet, og det er ad luftvejen i små 4-6 personers fly. De går direkte ud til de eksklusive lodges og tented camps, der ligger spredt rundt i deltaet på små øer. Det er en enestående flytur, hvor man har mulighed for at se det mægtige delta fra et helt andet perspektiv.

Et "must" når man besøger Okavango Deltaet er en tur i mokoro - en slags kano, lavet af en udhulet træstamme. Det kan se lidt usikkert ud, men en mokoro er overraskende stabil og det perfekte transportmiddel i det lavvandede delta. En poler – styrmand - står i forenden og styrer behændigt kanoen med en stor stage, mens passagererne (normalt 2) kan nyde landskabet, der langsomt glider forbi.