Sri Lanka Fra Nord Til Syd

Rejs til nationalparker, smukke ruiner, byer, hvor borgerkrigen har sat sit præg, det grønne højland og de bountylignende kyster.
Sigiriya klippen
Du er her:
 • Sri Lanka Fra Nord Til Syd
location Sri Lanka
location 18 dage / 17 nætter
location Ikke inkluderet
location Afrejse året rundt
location Fra 20.327 kr. person hvis I er to, der rejser sammen (ekskl. fly)
Tag med på denne fantastiske rundrejse, hvor I får det bedste af Sri Lanka - fra nord til syd. Lær om borgerkrigen i Jaffna, udforsk ruinerne i Anuradhapura og Polunnaruwa, tag på safari i Willpattu og Yala, nyd den smukke udsigt til teplantagerne på toget igennem højlandet og slæng jer ved de kridhvide strande ved Sri Lankas kyster. Sri Lanka har så uendeligt meget at byde på og på denne rejse får I en smag på naturen, kulturen og historien.

Dag 1: Ankomst Negombo
Dag 2: Negombo – Anuradhapuras ruiner
Dag 3: Willpattu nationalpark
Dag 4: Anuradhapura - Jaffna
Dag 5: Jaffna byrundtur
Dag 6: Jaffna – Sigiriya klippefortet
Dag 7: Polunnaruwa ruinerne & Minneriya nationalpark
Dag 8: Sigiriya – Dambulla grotterne – Kandy templet
Dag 9: Kandys trommer og madlavning
Dag 10: Med tog fra Kandy til Nuwara Eliya & byrundtur
Dag 11: Nuwara Eliya – Yala, safari i nationalparken
Dag 12: Yala – Galle byrundtur
Dag 13: Galle cykeltur
Dag 14: Galle – Bentota
Dag 15: Bentotas strande
Dag 16: Bentotas strande
Dag 17: Bentota – Colombo byrundtur
Dag 18: Afrejse Colombo

Se detaljeret program under rejseplan

Billeder fra Sri Lanka Fra Nord Til Syd

Detaljeret program

 • Mount Lavinia, Sri Lanka

  Dag 1 : Ankomst Negombo

  Når I lander, bliver I hentet af en chauffør, der kører jer til jeres hotel i Negombo ved havet.
 • Dag 2 : Colombo - Anuradhapura ruinerne

  Fra Negombo bliver I kørt til Anuradhapura, der byder på et stort område med gamle ruiner, pagoder, templer og lignende. De enorme pagoder er imponerende bygningsværker, og I ser også de royale pools, templer, tårne og meget mere. Flere af stederne betragtes i dag som hellige steder af srilankanerne. Anuradhapura var Sri Lankas første hovedstad. Derfor har forskellige konger ladet imponerende bygningsværker konstruere, hvilket har gjort Anuradhapura til en interessant by at besøge.
 • Dag 3 : Willpattu nationalpark

  I dag skal I på Jeep Safari I Willpattu nationalpark. Willpattu er en af de mindre besøgte nationalparker. Dermed ikke forstået, at der er mindre chance for at opleve et rigt dyreliv – der er blot færre mennesker. I jeeps kører man rundt i parken, på fotojagt efter elefanter, dådyr, påfugle, storke, krokodiller, læbebjørne og er man heldig en leopard.
 • Dag 4 : Anuradhapura - Jaffna

  Turen går fra Anuradhapura til det nordlige Sri Lanka, nærmere bestemt Jaffna. Når I ankommer checker I ind på jeres hotel og har derefter resten af dagen fri.
 • Dag 5 : Jaffna byrundtur

  I dag udforsker I Jaffna, hvor den smukke kyststrækning kombineres med borgerkrigens historie. Udviklingen de seneste år er stille og roligt ved at få Jaffna tilbage på fode. Blandt højdepunkterne er de smukke hindu templer, Jaffna fortet og ruinerne af det royale palads. En anden stor oplevelse er biblioteket, der blev brændt ned under borgerkrigen. Overalt mødes man af tamilske farver og dufte, der lifligt spreder sig. Byrundturen giver et interessant indblik i en by, der har oplevet lidt af hvert.
 • Spices 2

  Dag 6 : Jaffna - Sigiriya klippefortet

  Om formiddagen kører I fra Jaffna til Sigiriya. Sigiriya klippen og fortet er et imponerende naturligt element, der stikker op fra den ellers flade slette. Hvad der dog er endnu mere imponerende, er at det var muligt at bygge og leve på toppen af klippen. Der verserer mange teorier om ruinernes oprindelige brug. En ting er sikkert: Udsigten er fantastisk derfra. Nedenfor foden af Sigiriya klippen ligger en have med flere damme. Det går stejlt op af en stige på ydersiden af klippen, så vil man tage turen via stigen, skal man helst ikke lide af højdeskræk. På det første plateau kan man nyde udsigten og se de enorme løvefødder, der fungerer som indgang til den trappe, der fortsætter op til selve ruinkomplekset.
 • Dag 7 : Polunnaruwa Ruinerne & Minneriya nationalpark

  I dag kører I til Polunnaruwa, der er en antik by, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Ruinkomplekset tilbyder et spændende indblik i datidens livsførelse. Landbruget blomstrede i området. Det ses af et sindrigt vandingssystem, som stadig fungerer. Overalt forbinder brostensbelagte veje de mange ruiner, templer og monumenter, og store træer giver skygge til de besøgende. Det har skabt en afslappet atmosfære, der giver god mulighed for at suge de spændende indtryk til sig. Derudover er der et museum beliggende kort fra indgangen til selve ruin komplekset. Senere skal I besøge Minneriya nationalpark, der er kendt for den flotte population af elefanter, der særligt viser sig i august-september. Parken er mindre besøgt end Yala og byder på gode muligheder for at se elefanterne og andre dyr.
 • Dag 8 : Sigiriya - Dambulla grottene - Kandy, Tandtemplet

  På køreturen fra Sigiriya til Kandy gør I stop Dambulla for at vandre op til Dambulla grotterne på toppen af byens bjerg. Her kan I opleve imponerende grottemalerier og et væld af gamle Buddha statuer. Der er i alt fire grotter, som alle er udsmykket fra gulv til loft, og hvor siddende og liggende Buddhaer fylder de enorme hulrum. Udenfor grotterne kan man nyde udsigten til det omgivende landskab. Næste stop er ved bredden af Kandy sø, hvor Kandys berømte Tandtempel står. Templet siges at opbevare en af Buddhas tænder, hvilket får lokale og troende på pilgrimsfærd til at stå i kø ved templet. Tanden er gemt væk i en velbevogtet, guldbelagt kiste, der er formet som en pagode. Når man går igennem templet, akkompagneres man som regel af musik, der bliver opført på første sal. Bag ved templet ligger et buddhisme-museum og et museum, hvor den udstoppede, og i sin levetid højt elskede, elefant Raja står.
 • Dag 9 : Kandys trommer og madlavning

  Dagen er reserveret til at få en forståelse af Sri Lankas kultur og traditioner. For det første skal I prøve kræfter med Beraya trommen. En lokal specialist vil vise jer instrumentet, og hvordan man spiller derpå. Trommerne er blevet brugt til kommunikation og bruges i dag ved ritualer og specielle ceremonier. De bliver desuden brugt i de Buddhistiske templer og udgør en central del af Kandys kultur. Senere på dagen mødes I med en lokal, som vil vise jer, hvordan man tilbereder den lokale ret Pittu. Retten består af rismel og kokosnød, som dampes igennem en metalcylinder. Det tager tid at forberede ingredienserne og få den rette konsistent på Pittuen. Retten spises med sovs, kokosmælk og Lunu Miris – glæd jer til at smage jeres egen Pittu.
 • Dag 10 : Med tog fra Kandy til Nuwara Eliya & byrundtur

  En af de bedste måder at bevæge sig gennem Sri Lankas landskab er med tog. Fra Kandy snor toget sig gennem grønne temarker og frodige skove på vej mod Nuwara Eliya. I Nuwara Eliya skal I på byrundtur for at se parkerne, temarkerne, søerne og de koloniale bygninger. En charmerende og afslappende stemning hviler over bjergbyen i de smukke omgivelser.
 • Tea State Sri Lanka

  Dag 11 : Nuwara Eliya – Yala, safari I nationalparken

  Turen går fra Nuwara Eliya til Yala. Yala nationalpark er den mest berømte og mest besøgte nationalpark i Sri Lanka. Nationalparken byder på alsidige landskaber og et imponerende dyreliv. Der er mulighed for at smide skoene og gå barfodet igennem det hvide sand på nationalparkens strand. Tæt herved kan I se monumentet for tsunamiofrene. Der er god chance for at se nogle af de mange arter fra nært hold. Er man heldig, er der måske en leopard, der krydser ens vej.
 • Dag 12 : Yala - Galle byrundtur

  I dag skal I køre til kysten – nærmere bestemt Galle. Hvis I ønsker en morgentur i Yala nationalpark inden I kører, kan det arrangeres. I Galle skal I på opdagelse i Galles gamle bydel. Centrum for turen er det gamle fort, hvis mure afskærmer det gamle Galle fra den moderne verdens indtog. De små butikker, restauranter og gamle huse har bibeholdt charmen og skaber en hyggelig atmosfære. Galles maritime museum er beliggende i et tidligere hollandsk opbevaringshus fra det 17. århundrede. Ved det nærtliggende fyrtårn er en lille strand, som fungerer som baggrund for mange lokales bryllupsbilleder. Følg fortets mure langs kysten, forbi kanonerne, der engang beskyttede byen fra angreb, og til bastionen. Små kirker, museer og historiske bygninger giver et indblik i livet inden for Galles mure.
 • Dag 13 : Galle cykeltur

  I dag skal I udforske området omkring Galle. Derfor hopper I på cyklerne udenfor Galle fortets vægge og starter en cykeltur på cirka 12 kilometer. Målet er Wijaya stranden ikke langt fra Galle. Undervejs vil I passere frodige grønne marker og gøre holdt I en kokoshave, hvor I kan slukke tørsten med en kokosnød. Turen tager cirka 1- 1,5 time og er en god måde at bevæge sig let rundt i området, mens I oplever det lokale liv.
 • Dag 14 : Galle - Bentota

  Fra Galle bevæger I jer op af Sri Lankas vestlige kyst til Bentota. Her er de næste dage afsat til at slappe af og nyde de smukke strande.
 • Dag 15 : Strandene ved Bentota

  Slæng jer i en hængekøje og nyd udsigten til palmer, strand og hav.
 • Beautiful Beach Sri Lanka

  Dag 16 : Strandene ved Bentota

  Spring i det azurblå hav og få lidt sol på kroppen.
 • Dag 17 : Bentota - Colombo byrundtur

  Fra Bentota kører I til Colombo. Her skal I på byrundtur, så I kan lære om byens historie og kultur. Colombo er Sri Lankas kommercielle hovedstad og en stor havneby. Colombo National Museum er beliggende i hjertet af Colombo. Museet ligger i en smuk, hvid, kolonial bygning foran en stor åben græsplæne. Museet åbnede i 1877 og fortæller om Sri Lankas 3000 år lange historie. Gangaramaya templet ligger ved søen Beira. Det buddhistiske tempel er lavet i et unikt design og danner en lille oase i den travle by.
 • Dag 18 : Afrejse Colombo

  I bliver samlet op på jeres hotel og kørt til lufthavnen. Herfra tager I afsted med Sri Lanka for denne gang.

Priser og info

Priser

Standard
Fra kr. 20.327 pr. person hvis I er 2 personer, der rejser sammen
18 dage / 17 nætter

Inkluderet

Inkluderet:
* 17 nætter på hotel med morgenmad
* Transport med privat engelsktalende chauffør
* Nævnte udflugter med engelsktalende guide
* Entreer

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke inkluderet

* Fly
* Øvrige måltider
* Drikkevarer
* Drikkepenge
* Visum

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

12692 300120 DH

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/