Laos' højdepunkter

Tag til Laos og oplev de helt store højdepunkter! Nyd det autentiske Luang Prabang, tag et dyp i turkisblå vandfald, gå på opdagelse ved de mystiske Plain of Jars og giv dig hen til den skønne natur ved Vang Vieng og de 4000 øer i syd.
Stammekvinder, Luang Prabang, Laos
Du er her:
 • Laos' højdepunkter
location Laos
location 12 dage / 11 nætter
location Ikke inkluderet
location Afrejse året rundt
location Fra 17.430 kr. person hvis I er to, der rejser sammen (ekskl. fly)

Introduktion

På denne rundrejse i Laos, har vi udvalgt nogle af de helt store seværdigheder. I starter selvfølgelig i smukke Luang Prabang, der bærer præg af tiden under fransk herredømme. Her er der templer i massevis og smukke vandfald. Derefter kører i til Plain of Jars - et enormt bakkeområde, hvor laoterne har spredt tusindevis af store stenkrukker i landskabet. Derefter skal I til Vang Vieng og nyde områdets skønne natur, inden I kommer til Laos' hovedstad Vientiane. Den sidste del af rejsen foregår i det sydlige Laos, nærmere bestemt de 4000 øer. Her oplever i livet ved Mekong floden og bevæger jer rundt til nogle af de mange øer og små landsbyer.

Billeder fra Laos' højdepunkter

Detaljeret program

 • Wat Xieng Thong (Golden City Temple) in Luang Prabang, Laos

  Dag 1 : Ankomst Luang Prabang

  I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel i Luang Prabang.
 • Dag 2 : Cykeltur og Luang Prabangs templer

  I dag skal I på cykeltur rundt i den autentiske og stille by Luang Prabang, som er på UNESCO's verdensarvsliste. Når I cykler gennem byen, får I et indtryk af de lokales dagligdag og ser byens smukke arkitektur ved templer og klostre. I ligger visit forbi Phousi bjerget, hvor I vil vandre op til toppen for at nyde den spektakulære panoramaudsigt. I cykler derefter videre til et udkigspunkt over den mægtige Mekong-flod, hvorefter I besøger Vat Xieng Thong, der af mange betegnes som det smukkeste tempel i Luang Prabang. På cykelturen rundt i byen er I akkompagneret af en lokal guide, der kan fortælle jer om byen, templerne og de lokales dagligdag.
 • Dag 3 : Morgenceremoni & Khmu landsbyen samt Kuang Si vandfaldene & Pak Ou Cave

  Tidligt om morgenen mellem 5.30 og 6.30 besøger I et tempel for at opleve munke udføre en ceremoni, hvor trofaste lokale står langs vejen med mad i hænderne, som de tilbyder munkene. Efter morgenmad på hotellet besøger I en landsby, hvor I vil opleve det traditionelle liv som mange mennesker stadig lever den dag i dag i Laos. Derefter kører I til det billedskønne, turkisblå Kuang Si vandfald. Dette er i sandhed et af Asiens smukkeste vandfald. Efter en dukkert i en af de naturlige pools, spiser I frokost på en restaurant tæt ved vandfaldet. Sidst sejler I lands Mekong floden til den berømte Pak Ou Grotte, der indeholder hundredevis af Buddha statuer. Slutteligt sejler I tilbage til jeres hotel i Luang Prabang.
 • Dag 4 : Luang Prabang - Phonsavan

  Efter morgenmad kører I mod Phonsavan. Turen fra Luang Prabang til Phonsavanh går via bjergrige veje, hvor der er rig mulighed for at nyde den imponerende udsigt. I gør stop for at spise frokost og fortsætter derefter gennem bjergene. På vejen passerer I mange H'mong landsbyer, hvor der er mulighed for at besøge et af de lokale markeder. I ankommer til jeres hotel sen eftermiddag, hvor I har mulighed for at slappe lidt af. Om aftenen nyder I den rødglødende solnedgang over bakkerne ved Plain of Jars.
 • Dag 5 : Plain Of Jars & Muang Khun

  Efter morgenmad tager I til Plain of Jars, som er et enormt område med store, imponerende stenkrukker. Her starter I ved Site 3, som er omgivet af grønne rismarker samt Site 2, hvor områdets største krukke står. I får tid til at udforske området med de mange krukker og vandre i det bakkede landskab. I spiser frokost på en lokal restaurant og besøger Muang Khun. Muang Khun var tidligere en smuk by med gamle buddhist templer, men amerikanerne bombede byen under Vietnamkrigen til et punkt, hvor der hverken var bygninger eller beboere tilbage. I dag er indbyggerne dog vendt tilbage og har bygget dele af byen op igen. Sidst besøger I en hyggelig landsby inden I vender tilbage til jeres hotel om eftermiddagen.
 • Den mystiske krukeslette, Laos

  Dag 6 : Phonsavan - Vang Vieng & bådtur på Nam Song floden

  Efter morgenmad kører I til Vang Vieng - en køretur på cirka 6 timer, hvor I kommer forbi flere grønne landskaber og frodige bakker. Når I er nået frem hopper I på en båd hvor I sejler ned af Nam Song floden. Her mødes I af et imponerende karstlandskab, der ikke findes mange steder i verden. Toppene kan til forveksling minde om landskabet ved Ha Long bugten i Vietnam.
 • Dag 7 : Vang Vieng - Vientiane & vandretur

  I bliver kørt lidt nord for Vang Vieng til den lille landsby Ban Phathao, hvorfra jeres trek starter. I vandrer gennem de grønne rismarker, forbi de store kalkstensbjerge, langs smukke stier i skyggen af store træer, og på vejen møder I de lokale i færd med deres daglige arbejde. Efter I har trekket i cirka 1,5 time når I til Tham Loup, der betyder "Den dybe grotte", og derefter kommer i til den lille grotte Tham Hoi. Nyd det imponerende sceneri inden I fortsætter dybere ind i bjergene. Godt en halv time senere ankommer I til en naturlig pool, der ligger ved indgangen til en tredje grotte. Her kan I slappe af med benene i vandet, inden I går til et opsamlingssted, hvor I bliver hentet og kørt til Vientiane.
 • Dag 8 : Byrundtur i Vientiane

  Denne tur er dedikeret til at udforske Laos' hovedstad Vientiane. Blandt højdepunkterne på turen er først og fremmest Vat Sisaket, der er byens største tempel bygget i "Bangkok-stil". Dernæst besøger I både Vat Phra Keo, der våger over en smaragd buddha og Pha That Luang, der er en guldbeklædt Stupa, som i dag symboliserer buddhismen. Turen fortsætter til Patuxay, hvor I har en flot panoramaudsigt over Vientiane by. Til sidst gør I stop ved Talat Sao markedet, hvor der handles både lokale og importerede varer. Om eftermiddagen besøger I et center for udsatte kvinder, som hjælper dem med at komme i arbejde.
 • Dag 9 : Vientiane - fly til Pakse - Vat Phou Tempel - Khong Island - Don Khone

  Tag afsted omkring kl. 06.00 for at flyve tidligt om morgenen fra Vientiane til Pakse. Ved ankomsten går I til Vat Phou-templet forbi et idyllisk landskab. Vat Phou-templet er en interessant arkitektonisk samling fra før-Angkorian tid. Dette vidner om, at regionen engang var en del af kongeriget Tchen-La i Khmer-nationen. Fortsæt med at køre til Nagasang og gå ombord på en båd, hvor I sejler til Don Khone og bliver indlogeret på jeres hotel.
 • Dag 10 : Vandring og kajak ved Don Khone Island

  Fra havnen på Don Det Island springer I i kajakken og padler sammen med en lokal guide blandt de 4000 øer mod Don Exom. Når I ankommer til den lille by, går I en tur gennem rismarkerne til Hue Etu vandfaldet. Efter I har set det smukke vandfald går I til stranden, hvor jeres kajak venter jer. I glider med strømmen, indtil I ankommer til Ban Hang Khone.
 • Idyllske omgivelser ved de 4000 øer, Laos

  Dag 11 : Livet ved Mekongflodens breder - Champasak

  På denne tur vil I opleve, hvordan livet ved de 4000 øer leves. I starter med et sejlads i en træbåd omkring de 4000 øer til Don Lappadi. Her besøger I landsbyen, og ser hvilken indflydelse buddhismen har på dagligdagen og bliver inviteret ind for at se nogle af de lokales daglige arbejde. For eksempel hvordan fiskenet og riskurve væves, og hvordan de populære sticky rice tilberedes. Derefter sejler I til en anden ø, hvor de lokale fiskere demonstrerer, hvordan man kaster det traditionelle fiskenet. I får selvfølgelig også muligheden for at prøve jeres evner med fiskenettene. Herefter tager I tilbage til Don Det, hvor I tager videre til Champasak, hvor I vil overnatte.
 • Dag 12 : Champasak - Ubon Ratchathani (Thailand)

  I dag tager I mod Chongmek som ligger i Thailand - her skal I flyve hjem fra. I tager til Ubon Ratchathani lufthavn, hvor I flyver mod Bangkok. Er I sultne på mere eventyr? Så er det muligt at kombinere med en af vores andre rejser til f.eks. Cambodia eller Vietnam - eller et helt tredje land!

Priser og info

Priser

Standard
Fra kr. 17.430 pr. person
12 dage / 11 nætter

Inkluderet

* Transfer og udflugter med engelsktalende guide
* Hotel alle dagene
* Morgenmad alle dagene
* Frokost 6 dage

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Da udflugter og transport er arrangeret med privat guide for den bedst mulige oplevelse, er der betydelige besparelser, hvis I er en lille familie eller et par hold venner (4 personer eller derover), der rejser sammen.

Ikke inkluderet

* Fly
* Øvrige måltider
* Drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i den nævnte pris. I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres flyrejse.

12944 111022 GKT

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/