Uganda & Kenya

På denne kombinationsrejse får I muligheden for at se chimpanser i Uganda, søge efter "The Big 5" i Kenya og slappe af på Kenyas smukke østkyst!
Se chimpanser i Uganda
Du er her:
 • Uganda & Kenya
location Uganda, Kenya
location Èn rejse - flere lande, Safari
location 16 dage / 15 nætter
location Ikke inkluderet
location Afrejse året rundt
location Fra 26.874 kr. person hvis I er to, der rejser sammen (ekskl. fly)

Introduktion

Vi har sammensat denne rejse fordelt i Uganda og Kenya for at give jer den ultimative natur- og dyreoplevelse i Østafrika.

I Ugandas største nationalpark, Murchison Falls National Park, venter både game drives på savannen og bådture på Nilen mod de spektakulære Murchison Falls. Hvis I er heldige, vil I allerede i denne nationalpark kunne se elefanter, giraffer og løver. I Kibale Forest National Park er det med at holde øje med en af rejsens store højdepunkter; chimpanserne. Her lever de side om side med mange andre primater og fugle. I Kenya fortsætter den store søgen efter "The Big 5". I vil have jeres base i Masai Mara Game Reserve, hvor verdens største koncentration af pattedyr lever. Her kan I være heldige at se både bøfler, elefanter, løver, zebraer og mange andre dyr. En af områdets populære safariture foregår i luftballon! Der er selvfølgelig også andre muligheder, hvis ikke højderne er noget for jer. Efter et væld af oplevelser er det tid til afslapning i smukke omgivelser ved Kenyas østkyst. I overnatter helt ud til Diani Beach, der er kåret til at være en af Afrikas smukkeste strande! Hvis I har mod på flere oplevelser, byder området på rigtig gode snorkel- og dykkerture.

Et alternativ til opholdet på Diani Beach kunne være en lille uge på Zanzibar - vi skræddersyr det hele efter jeres ønsker!

Billeder fra Uganda & Kenya

Detaljeret program

 • Dag 1 : Ankomst til Uganda

  Ved ankomsten til Uganda har I den første overnatning i Entebbe.
 • Dag 2 : Transport til Murchison Falls National Park

  Fra morgenstunden bliver I hentet på hotellet og kørt mod Murchison Falls National Park. Undervejs er der flere stops og god mulighed for at nyde det formidable landskab. Ved frokosttid er I ved Ziwa Rhino Sanctuary, hvor de sidste af Ugandas næsehorn holdes under skarp bevågning. Til fods skal I ud i bushen, for at finde dem. Efter frokost fortsætter I til Murchison Falls Nationalpark, hvor dagen slutter med en drink i solnedgangen og udsigt til Nilen.
 • Dag 3 : Game drives og bådtur

  Den første del af dagen bruges på game drives i nationalparken og langs Nilens bredder. Eftermiddagen bruges på en bådtur på Nilen, hvor man sejler tæt på vandfaldet Murchison Falls. Hold udkig efter flodheste, krokodiller, bøfler, elefanter – og naturligvis de store flokke af fugle, som lokkes af vandet.
 • Dag 4 : Sejtur langs Nilen

  Tidligt om morgenen er der sejltur ned af Nilen til der, hvor Nilen løber ud i Lake Albert, som er Afrikas syvende største sø. Turen tager det meste af dagen, og man bruger god tid til at nyde den smukke nationalpark og dyrelivet i deltaet. Hvis I er heldige får I et glimt af den sky træskonæb. Eftermiddagen er til afslapning – og måske en lur.
 • Dag 5 : Murchison Falls til Kibale National Park

  Fra morgenstunden er der afgang mod Kibale National Park, hvortil man ankommer sidst på eftermiddagen. Undervejs gøres der stop, hvor man kan nyde den smukke udsigt til Nilen, søen og The Great Rift Valley. Velankommet til Kibale venter et godt aftensmåltid, inden I sikkert snart går til ro efter dagens køretur. Husk ørepropperne. I er nu i tropisk regnskov, og frøerne og cikaderne kæmper om at lave mest spektakel. Det er meget eksotisk.
 • Dag 6 : Oplevelser i Kibale

  Nationalparken er efter sigende hjem for den største koncentration af forskellige primater i hele Østafrika. Især chimpanserne er naturligvis meget populære. Morgenen begynder med en vandretur gennem skoven på udkig efter netop det – chimpanser. Men husk også at nyde naturen iøvrigt. Den frodige skov tiltrækker også store koncentrationer af både sommerfugle og farverige, eksotiske fugle. Over middag venter en vandretur i Bigodi Swamp, hvor der som oftest også bliver tid til et besøg i den lokale landsby.
 • Dag 7 : Kibale - Entebbe

  Opholdet i Kibale Nationalpark har nu nået sin ende. Efter morgenmaden køres I tilbage til Entebbe, hvor I har en overnatning, inden jeres rejse fortsætter til Kenya.
 • Dag 8 : Fly til Masai Mara

  I dag skal I til Kenya! I køres til lufthavnen, hvorfra der er afgang til Olkiombo Aistrip, der ligger lige ved Masai Mara Game Reserve. Dette er hjemsted for verdens største koncentration af store pattedyr, og det betragtes af mange som Afrikas ultimative vildtreservat. Masai Mara udgør den nordlige del af det store Serengeti-Mara økosystem, hvor den berømte "Big Migration" hvert år finder sted. Under opholdet i Masai Mara bor I tre nætter på Ilkeliani Camp. Efter ankomst til campen skal I allerede om eftermiddagen ud på jeres første game drive i Kenya. Turen giver jer rig mulighed for at se omgivelserne og nogle af de dyr, der lever her.
 • Dag 9 : På opdagelse i Masai Mara

  Dagen byder på nye fantastiske safarioplevelser. I skal naturligvis ud at lede efter "The Big 5" samt beundre alle de mange andre dyr, der lever på sletterne. Man bliver aldrig træt af at "spotte" dyr. Under opholdet her er det blandt andet muligt at tilkøbe en tur med luftballon over sletterne. Vi har ikke inkluderet turen, da det ikke er alle, der er glade for højderne, men for dem som vover sig ud i det, venter en enestående oplevelse. Som altid i Afrika begynder det tidligt om morgenen. Nattehimlen lyses op af skæret fra flammerne inde i ballonen. Pludselig er man i luften og kan beundre den smukkeste solopgang. I den næste times tid flyver luftballonen hen over sletterne, og man oplever dyrene i et helt andet perspektiv. Når ballonen er sikkert på jorden igen, er man blevet godt sulten. Så er det jo heldigt, at kokken har flyttet alle sine potter og pander ud på savannen og tilbereder en fantastisk udendørs morgenmad. Er man ikke til de højere luftlagt, er det også muligt at tilkøbe en tur til en lokal Masai landsby.
 • Dag 10 : Flere oplevelser i Masai Mara

  Det I ikke fik set i går, er der tid til at se i dag. Der er game drive både morgen og eftermiddag, så en ting er sikkert; I kommer ikke til at kede jer!
 • Blågrønne farver på Masai Mara, Kenya

  Dag 11 : Masai Mara - Diani Beach

  Efter morgenmaden kører I tilbage til lufthavnen, hvorfra I flyver til Mombasa. Ved ankomsten til Mombasa bliver I hentet og kørt til jeres hotel for de næste 5 nætter. I skal bo på Diani Blue - et charmerende lille, intimt og eksklusivt strand lodge, beliggende helt ud til Det Indiske Ocean. Stranden Diani Beach er for nyligt blev kåret til 'Best Beach in Africa'. Dagene her er fri til afslapning på stranden, dykning eller andre vandsportsaktiviteter.
 • Dag 12 : Diani Beach

  Dagen er fri til afslapning.
 • Dag 13 : Diani Beach

  Dagen er fri til afslapning.
 • Dag 14 : Diani Beach

  Dagen er fri til afslapning.
 • Dag 15 : Diani Beach

  Dagen er fri til afslapning.
 • mombasa Nyali Strand

  Dag 16 : Transport til Mombasa lufthavn

  I bliver kørt fra jeres hotel til Mombasa lufthavn, hvorfra hjemrejsen begynder.

Priser og info

Priser

Standard
Fra kr. 26.874 pr. person hvis I er 2 personer, der rejser sammen
16 dage / 15 nætter

Inkluderet

* 14x overnatninger på hoteller og i camps
* 14x morgenmad, 3x frokost, 3x aftensmad
* Nævnte udflugter, herunder game drives og safariaktiviteter i Enkorok Mara Camp i Kenya
* Alt lufthavnstransport
* Alt landtransport imellem destinationer og guide på hele turen
* ParkskatterBemærk: prisen er baseret på 2 personer i delt telt/dobbeltværelse

Der er to overnatningsmuligheder i Uganda: ”lazy camping”, hvor man som oftest sover i telte, der er opstillet på forhånd og som har komfortable feltsenge. Her deler man også bad og toilet. Ellers er der den lidt mere komfortable udgave, hvor man sover på lodges undervejs (bemærk; ikke luksuslodges).

Ikke inkluderet

* Oversøiske fly

* 1x overnatning i Entebbe
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Drikkepenge
* Visum udgifter
* Rejseforsikring
* 1x indenrigsfly og fly mellem lande


Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i den nævnte pris. I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres flyrejse.

16295 250424 GT+N

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/