Argentinas Patagonien
hans-jurgen-weinhardt-fB8AA00lEFk-unsplash
Du er her:
  • Argentinas Patagonien

Patagonien - Åbne landskaber, høje bjerge, kæmpe dyr & blå gletschere


Man kan mene, at Patagonien ikke behøver nogen introduktion. Dette vilde og isolerede landområde er gennem tiderne blevet en del af enhver „lænestols-eventyrers” drøm. At sige, man ville tage til Patagonien, var som at sige, at man længtes efter Timbuktu. Patagonien fylder ikke mindre end ca. 1/3 af Argentina. Her findes åbne landskaber, så langt øjet rækker, her findes nogle af den sydlige halvkugles højeste bjerge, fossile skove og kystlinjer, der fik Darwin til at forske, og her findes indtil flere gletschere, der er blandt de smukkeste i verden. Hertil kommer et dyreliv med store pattedyr til lands og i vandet.

Udvalgte rejseforslag i Argentinas Patagonien

hans-jurgen-weinhardt-fB8AA00lEFk-unsplash
Argentinas naturvidundere - vinterrejse
calafate-1079688_1280

Patagonien Atlantic - Pingviner, hvaler, sæler & søelefanter


Langs Atlanterhavskysten i det nordlige Patagonien ligger Peninsula Valdés, et magisk sted hvor den sydlige rethval hvert år mellem maj og november kommer til kysterne ved Nuevo- og San José golferne for at føde. Kolonier af sæler leger på småøer og sandbanker. Det er også her, man finder den eneste koloni af søelefanter i verden. 180 km længere mod syd, ved Punta Tombo, bor den største koloni af Magellan-pingviner uden for Antarktis. Over 1 mil. pingviner kommer her mellem september og marts sammen med tre forskellige arter af skarve, rhear (sydamerikansk struds), guanacos (lamaer), sæler og patagonisk hare. Det er dog ikke kun dyrene, der gør dette område til et specielt sted. Ikke langt fra Trelew ligger byen Gaiman, en walisisk koloni bygget i det forrige århundrede. Dette er et stykke Wales med te og kager blandt et folk, som har lyst til at dele deres traditioner med de besøgende.

søløve

Patagonien - Andesbjergene - søer & gletschere


Stille fortryllende skove som er over tusinde år gamle, flyder tyst ud i de skjulte søer. Fra toppen af nogle af verdens smukkeste bjerge manifesterer naturen sig i granittoppe og ismarker, hvis tunger i form af bræer ender i søer af lige så stor skønhed. Los Glaciares National Park nær El Calafate er kun begyndelsen på en lang række steder, man må besøge på vej mod Tierra del Fuego (ildlandet) og verdens sydligste by Ushuaia.

Billeder fra Argentinas Patagonien

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/