Nordvest Argentina
bjerge
Du er her:

Nordvest - Hvor Argentina taler med himmelen


Det nordvestlige Argentina er en af landets mest attraktive regioner med dens snævre dale og små byer med smuk kolonial arkitektur. En region hvor inkaernes rødder er vævet tæt sammen med det moderne Argentina. Områdets dale er fyldt med arkæologiske vidnesbyrd fra forskellige kulturer, der har levet her siden de første mennesker koloniserede området. Det varme klima og befolkningen får virkelig den besøgende til at føle sig velkommen.

Udvalgte rejseforslag i Nordvest Argentina

francisco-ghisletti-VGEW_IAJf6I-unsplash
Argentinas kulturvidundere - sommerrejse
vagtskifte

Salta


Det bedste udgangspunkt for at udforske denne region er byen Salta, der blev grundlagt i 1582. Den frugtbare dal har, siden spaniernes ankomst til Argentina, været en del af det spor, der førte gennem forskellige indianske kulturer, fra Alto Peru til Buenos Aires.

lama

San Salvador de Jujuy


Salta er dog ikke alene. Her finder man også San Salvador de Jujuy, hovedstaden i provinsen af samme navn, opkaldt efter en inka høvding som sagnet siger, skulle have levet her. Byen fremstår i dag charmerende med dens karakteristiske koloniale arkitektur og de termiske bade med terapeutiske potentialer.

nordøst

Tackmann


Hovedstaden i provinsen Tucumán, San Miguel de Tucumán, var stedet, hvor Argentina den 9. juli 1816 første gang blev deklareret uafhængig. Byen fremstår i dag som en perlerække af koloniale bygninger, som man må besøge. Heriblandt katedralen og San Francisco kirken, der sammen med byens parker har givet den navnet ”Provinsens Have”.På mange måder er nordvest området Argentinas vugge. Før spanierne ankom til Sydamerika var denne del af det nuværende Argentina den tættest befolkede del af landet. Spanierne var i mange år tilbageholdende med at bosætte sig i området på trods af de gode jorde, da jagten efter ædle metaller og skatte begrænsede sig til området omkring Potosí i Bolivia, hvorved denne region kom til at ligge i udkanten af spaniernes magtcirkler. Langsomt skred koloniseringen dog frem fra nord med Tucumán, Córdoba og Salta, La Rioja og Jujuy, mens områderne omkring Mendoza og San Juan blev koloniserede fra Chile. Alle rigdommene skulle ifølge et spansk dekret ud gennem vicekongens hovedstad Lima frem for at følge den naturlige vej til mundingen af Rio Plata og Buenos Aires, der i disse dage kun var en ubetydelige bebyggelse. Det var først i 1776, godt hundrede år efter grundlæggelsen af Tucumán, at retningen skiftede mod Buenos Aires, da det blev legalt at udskibe varer denne vej. Nordregionen tabte pusten og rigdommen koncentrerede sig om hovedstaden, og i dag har nordvest Argentina meget mere til fælles med livet på højlandet i Peru og Bolivia end på pampaen i Argentina og dens alt opslugende hovedstad.

Billeder fra Nordvest Argentina

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/