Peru
junior-moran-zdk65luJOTI-unsplash
Du er her:
  • Peru

Måske er Peru indbegrebet af hvad de fleste menneskers forstår ved Sydamerika. Machu Picchu, de ikoniske ruiner i Andesbjergene, som et fantastisk vindue til den gamle Inkakultur. Cusco, Inkaernes gamle by, hvor spanierne har bygget oven på.


Flydende øer på verdens højest beliggende navigerbare sø Titicaca. Koloniale perler som Trujillo, og ældgamle byer bygget af mudder. Peru byder også på fantastiske togture på nogle af verdens højest beliggende jernbaner, vandreture i særklasse, isolerede byer i udkanten af ørkenen og som en kontrast den frodige Amazonjungle.

Rejser til Peru


Måske er Peru indbegrebet af hvad de fleste menneskers forstår ved Sydamerika. Machu Picchu, de ikoniske ruiner i Andesbjergene, som et fantastisk vindue til den gamle Inkakultur. Cusco, Inkaernes gamle by, hvor spanierne har bygget oven på.


Flydende øer på verdens højest beliggende navigerbare sø Titicaca. Koloniale perler som Trujillo, og ældgamle byer bygget af mudder.  Peru byder også på fantastiske togture på nogle af verdens højest beliggende jernbaner, vandreture i særklasse, isolerede byer i udkanten af ørkenen og som en kontrast den frodige Amazonjungle.


En rejse til Sydamerika kan næsten ikke blive mere ikonisk end en rejse til Peru. Mød Tintin og den lille indianerdreng med den røde hat og den spyttende lama, tag toget til verdens top, gå ad inkastier og kryb gennem vandfaldet og besøg soltemplet på den anden side af junglen. Hergé fik det hele med, da han tegnede og fortalte om Peru.

Se vores forslag til individuelle rejser i Peru eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Udvalgte rejseforslag i Peru

tom-cleary-pmDxMCWzeGg-unsplash
Inka Eventyr I Peru
sebastien-goldberg-xgQZ1rXbYa4-unsplash
Den Klassiske Peru Rundrejse
carlos-ruiz-huaman-l91dwhigRu8-unsplash
Det Nordlige Peru
amy-perez-w55TgHidHoE-unsplash
Peru & Galapagos
amy-perez-w55TgHidHoE-unsplash
Peru & Galapagos
junior-moran-zdk65luJOTI-unsplash

Machu Picchu og Cuzco


Machu Picchu er et ikon, som de fleste kender. Ruinerne og det karakteristiske bjerg, der toner frem bag ved, siger i bare ét billede, "Peru". Den første "turist", der besøgte Machu Picchu var Hiram Bingham. Det var nemlig ham, der genopdagede Inkaernes glemte by, da han med hjælp fra lokale bønder fandt Machu Picchu. En rejse til Peru er ikke komplet, uden at man har set solen titte frem fra bjergene og sende sine første stråler på de smukke ruiner. Rejsen til Machu Picchu begynder i Cuzco, hvor spanierne brugte Inkaernes hellige by til at bygge deres egne i deres søgen efter guld. I Cuzco flytter man, som turist, ind i et gammelt kloster eller en købmandsgård, mens man besøger de gamle soltempler.


 Læs også artiklen om Jespers trekkingtur på Inka-stien i Peru med sine to
børn


cuzco plz armas - redigeret

Titicacasøen


Fortsæt rejsen i Peru til Titicacasøen, verden højeste navigerbare sø, hvor man ikke bare finder de forunderlige flydende øer, men måske også de sidste levende efterkommere efter de engang så stolte inkaer, der i dag bor og lever på klippeøerne i Titicacasøen. Søen kan cirka deles på midten - den ene del tilhører Peru, den anden Bolivia.

Flydende øer på Titicacasøen

Perus Amazonas


Bag højlandet strækker Amazonas sig, og også her er Peru godt begavet af naturrigdomme. Amazons tæller intet andet sted så stor en artsdiversitet som her. Man kan derfor få jungleoplevelsen samtidig med, at man oplever Perus rige kultur.

peru

Kondorerne i Colca Canyon


Peru har mange rekorder. For eksempel verdens dybeste kløft, Colca Canyon, hvor de mægtige kondorer flyver over, og landskaberne i bunden dyrkes traditionelt.

Perubibbi 003

Nazcalinierne


En rejse fra Arequipa bringer den besøgende forbi Nazcalinjerne. Nazcalinjerne er tegn til guderne bygget i sten, som først giver rigtig mening, når man sidder i en lille flyvemaskine og betragter det hele fra oven. Turen går også forbi oaserne ved Pisco og Paracas, hvorfra turen til Isla Ballestas - "fattigmands-Galapago"s starter.


Det nordlige og ukendte Peru


Det nordlige Peru gemmer også på en mængde skatte. En rejse til Peru er ikke helt fuldendt, før man har besøgt den velbevarede koloniale by Trujillo og præ-inkaernes mudderpyramider udenfor Trujillo, eller surfet på bølgerne i Huanchaco på nogle sivbåde, der var med til at give Thor Heyrdal ideen om, at Polynesien måske var opdaget fra Peru.Lidt længere oppe ad kysten finder man Chiclayo og graven af Lord of the Sipan, en præ-inca grav, som Thor Heyerdal har været med til udgrave. Længere inde i baglandet ligger Kelap, det magiske bjerg med en oldgammel præ-Inka by på toppen. Hvorfor ikke også besøge Cajamarca, hvor spanierne byttede et rum fuld af guld for en inka høvding for blot at slå ham ihjel, da han var gift med sin søster.

Praktisk info

Transport

Taxa & Bus

I Perus byer findes der taxaer overalt, og det er en nem og hurtig måde at komme rundt på. Man skal dog være opmærksom på, at der findes 2 typer; registrede og ikke-registrerede taxer. De registrerede er mere moderne og kan kendes på et skilt med virksomheds-nummer på toppen af bilen. Det anbefales desuden altid at aftale prisen på forhånd, hvis ikke der er taxameter – ellers kan det godt blive en dyr oplevelse.

 

Bus er en meget almindelig transportform mellem byerne i Peru. Derfor findes der også mange forskellige busselskaber. Nogle er meget billigere, men sikkerhed og komfort er også derefter. På nogle strækninger kører der natbusser, som kan være et godt og billigt alternativ til fly.

 

Det er naturligvis også muligt at arrangere privat transport med egen chauffør, hvilket giver en større frihed – især på kortere strækninger, og når man skal på udflugt.

 

Fly

Hvis man er begrænset på tid, eller hvis man bare vil opleve så meget som muligt, så kan fly anbefales mellem de større byer. Nogle byer kan desuden også kun tilgås med fly, bl.a. nogle byer i junglen. Alt efter jeres rejsetype, -længde og -budget, står vi selvfølgelig til rådgihed til at guide jer.

 

Billeje

Det er også muligt at køre-selv i Peru. Forhør os endelig ift. billeje.

Drikkepenge

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. Der er ikke en regel for, hvad man bør give i drikkepenge i Peru, men for cirka 2 USD (5-10 nuevo sol) kommer man langt. De fleste giver også det i drikkepenge, de lige kan finde af mønter i lommen.

Man skal i øvrigt være opmærksom på, om drikkepengene i forvejen er lagt på den samlede regning. Hvis det er tilfældet, er det god kutyme at lægge yderligere 5% af den samlede regning oveni.

Valueta og kort

Valutaen i Peru hedder nuevo sol (PEN). Det er ikke nemt at anskaffe valuaten hjemmefra, men man kan hæve kontanter stort set overalt i Peru. Hvis man gerne vil undgå at hæve penge og hellere vil medbringe valuta hjemmefra, vil amerikanske dollars (USD) være bedst, da de kan veksles til nuevo sol i hele Peru.

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i nogle butikker og på de fleste hoteller. Det er dog ikke sikkert, at disse kreditkort kan benyttes som hævekort alle steder (for eksempel i junglen).

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/