Peru
machu picchu
Du er her:
  • Peru

Måske er Peru indbegrebet af hvad de fleste menneskers forstår ved Sydamerika. Machu Picchu, de ikoniske ruiner i Andesbjergene, som et fantastisk vindue til den gamle Inkakultur. Cusco, Inkaernes gamle by, hvor spanierne har bygget oven på.


Flydende øer på verdens højest beliggende navigerbare sø Titicaca. Koloniale perler som Trujillo, og ældgamle byer bygget af mudder. Peru byder også på fantastiske togture på nogle af verdens højest beliggende jernbaner, vandreture i særklasse, isolerede byer i udkanten af ørkenen og som en kontrast den frodige Amazonjungle.

Rejser til Peru


En rejse til Sydamerika kan næsten ikke blive mere ikonisk end en rejse til Peru. Mød Tintin og den lille indianerdreng med den røde hat og den spyttende lama, tag toget til verdens top, gå ad inkastier og kryb gennem vandfaldet og besøg soltemplet på den anden side af junglen. Hergé fik det hele med, da han tegnede og fortalte om Peru.

Se vores forslag til individuelle rejser i Peru eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Udvalgte rejseforslag i Peru

tom-cleary-pmDxMCWzeGg-unsplash
Inka Eventyr I Peru
sebastien-goldberg-xgQZ1rXbYa4-unsplash
Den Klassiske Peru Rundrejse
carlos-ruiz-huaman-l91dwhigRu8-unsplash
Det Nordlige Peru
amy-perez-w55TgHidHoE-unsplash
Peru & Galapagos
vulkan peru

Machu Picchu og Cuzco


Machu Picchu er et ikon, som de fleste kender. Ruinerne og det karakteristiske bjerg, der toner frem bag ved, siger i bare ét billede, "Peru". Den første "turist", der besøgte Machu Picchu var Hiram Bingham. Det var nemlig ham, der genopdagede Inkaernes glemte by, da han med hjælp fra lokale bønder fandt Machu Picchu. En rejse til Peru er ikke komplet, uden at man har set solen titte frem fra bjergene og sende sine første stråler på de smukke ruiner. Rejsen til Machu Picchu begynder i Cuzco, hvor spanierne brugte Inkaernes hellige by til at bygge deres egne i deres søgen efter guld. I Cuzco flytter man, som turist, ind i et gammelt kloster eller en købmandsgård, mens man besøger de gamle soltempler.


 Læs også artiklen om Jespers trekkingtur på Inka-stien i Peru med sine to
børn


titicaca peru

Titicacasøen


Fortsæt rejsen i Peru til Titicacasøen, verden højeste navigerbare sø, hvor man ikke bare finder de forunderlige flydende øer, men måske også de sidste levende efterkommere efter de engang så stolte inkaer, der i dag bor og lever på klippeøerne i Titicacasøen. Søen kan cirka deles på midten - den ene del tilhører Peru, den anden Bolivia.

jungle peru

Perus Amazonas


Bag højlandet strækker Amazonas sig, og også her er Peru godt begavet af naturrigdomme. Amazons tæller intet andet sted så stor en artsdiversitet som her. Man kan derfor få jungleoplevelsen samtidig med, at man oplever Perus rige kultur.

den hellige dal

Kondorerne i Colca Canyon


Peru har mange rekorder. For eksempel verdens dybeste kløft, Colca Canyon, hvor de mægtige kondorer flyver over, og landskaberne i bunden dyrkes traditionelt.

machu picchu

Nazcalinierne


En rejse fra Arequipa bringer den besøgende forbi Nazcalinjerne. Nazcalinjerne er tegn til guderne bygget i sten, som først giver rigtig mening, når man sidder i en lille flyvemaskine og betragter det hele fra oven. Turen går også forbi oaserne ved Pisco og Paracas, hvorfra turen til Isla Ballestas - "fattigmands-Galapago"s starter.


Det nordlige og ukendte Peru


Det nordlige Peru gemmer også på en mængde skatte. En rejse til Peru er ikke helt fuldendt, før man har besøgt den velbevarede koloniale by Trujillo og præ-inkaernes mudderpyramider udenfor Trujillo, eller surfet på bølgerne i Huanchaco på nogle sivbåde, der var med til at give Thor Heyrdal ideen om, at Polynesien måske var opdaget fra Peru.Lidt længere oppe ad kysten finder man Chiclayo og graven af Lord of the Sipan, en præ-inca grav, som Thor Heyerdal har været med til udgrave. Længere inde i baglandet ligger Kelap, det magiske bjerg med en oldgammel præ-Inka by på toppen. Hvorfor ikke også besøge Cajamarca, hvor spanierne byttede et rum fuld af guld for en inka høvding for blot at slå ham ihjel, da han var gift med sin søster.

Billeder fra Peru

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/