Catania er Siciliens andenstørste by og er nok mest berømt for sin beliggenhed for foden af vulkanen Etna. Selve byen er ikke så smuk og interessant som sin "storebror" Palermo, men den har stadig sin charme. Besøg den gamle bydel, Piazza del Duomo med den smuklke katedral, og gå på opdagelsen på det lokale marked.

Man er selvfølgelig ikke i Catania - eller på Sicilien for den sags skyld - uden at besøge Europas højeste aktive vulkan, Etna. Det er en uforglemmelig oplevelse, der starter med en køretur langs vinmarker til Rifugio Sapienza, hvor man bl.a. kan smage på den kraftige Etna-vin. Herefter fortsættes der med svævebane og specialbygget firhjulstrækker, hvorefter man ender i 2611 meters højde. Den sidste del af turen op til 3000 meter højde foregår til fods (3-4 timer). Landskabet er måneagtigt med spredte lavablokke, og man har fri udsigt over det halve af Sicilien og Calabrien på den anden side af Messina-strædet.
De sidste 263 meter til vulkanens top er forbudt område. Husk at der er koldt på toppen - også om sommeren.
Der arrangeres også længere trekkingture på Etna. Det kræver en vis portion god kondition, gode vandresko og godt vejr. Og så skal man huske på, at kraterne jævnligt går i udbrud.