Indonesien og Bali

Rejser til Indonesien
Du er her:
  • Indonesien & Bali

Rejser til Indonesien

Det indonesiske ørige, verdens 4. største land, består af mere end 17.000 øer. Landet strækker sig 5.000 km langs ækvator fra Irian Jaya i øst til Sumatra i vest. Det er her, man finder Gudernes Ø, Bali.

Se vores forslag til rejser til Indonesien og Bali herunder eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Udvalgte rejseforslag i Indonesien & Bali

Gili-Islands-Scuba-Diving-Trawangan-Air-Lombok-4
Bali & Gili Familieeventyr
Bali & Gili Familieeventyr
rokas-skeivys-EILHSBnt6QI-unsplash (1)
Den Autentiske Bali Rundrejse
Den Autentiske Bali Rundrejse
ismail-hamzah-2mCc2JV6oeQ-unsplash
Bali & Øst Java Rundrejse
Bali & Øst Java Rundrejse
b018f5ef66f95b6cbff798b2671b8db4
Bæredygtige Bali
Bæredygtige Bali
radoslav-bali-jN9JnZ-SyVc-unsplash
Bali & Nusa Penida
Bali & Nusa Penida
cassie-gallegos-6wCWCPwmRJY-unsplash
Bali & Gili Backpackerrejse
Bali & Gili Backpackerrejse
pukpik-aB46yUmsMp0-unsplash
Aktive Bali & Java
Aktive Bali & Java
Rejser til Indonesien

Store kontraster i Indonesien

En rejse til Indonesien byder på store kontraster, både kulturelt og i naturen. Oplev orangutanger på Kalimantan, verdens største varaner på Komodo og næsehorn på Java. Men også under havoverfladen er Indonesien i en klasse for sig. Jo længere øst for Bali, man kommer, jo mere uberørt og fantastisk er koralrevene.

Befolkningen i Indonesien er sammensat af mange forskellige folkeslag. Alle med egen religion og kultur. Som gæst fortrylles man af indonesernes gæstfrihed. Deres varme smil og humor. En del af deres kultur er blandt andet deres store fokus på yoga, mental balance og antiinflamatorisk kost. Derfor skal du heller ikke snyde dig selv for at kombinere en af vores rejser til Bali med et yoga-ophold på den smukke ø.

 

Fisker i solnedgangen, Indonesien

Det velkendte og ukendte Indonesien

På den bjergrige centrale del af Bali finder man sirligt anlagte risterrasser, ødselt udsmykkede templer og en lang række større og mindre landsbyer. Denne del af øen er centrum for den balinesiske kunst og hver landsby har sit speciale. Ubud er øens ”kreative  mekka”. Stedet har altid virket som en magnet på udenlandske og lokale kunstnere, som  nyder den kreative atmosfære på denne egn. Lombok er langt mindre turistet end Bali, og det er her, man finder Rinjani vulkanen. Man kan trekke til toppen af den aktive vulkan. Det er en fantastisk tur på 2-3 dage med primitiv overnatning. Men udsigten er det hele værd!  Komodo er hjemsted for de store komodovaraner. En del af sejlturene til Komodo afgår fra øen Flores, og der byder på smuk natur og traditionel levevis.

Billeder fra Indonesien & Bali

Praktisk info

Transport

Taxa

I alle større byer er det muligt at køre med både taxa.  Taxaer er generelt billige, men når der ikke er taxameter eller faste priser, skal man forsøge at forhandle om prisen på forhånd.

Mellem de større byer er det også muligt at benytte bus, men køreturene kan være lange grundet trafik og knap så komfortable.

 

Det er naturligvis også muligt at få tilknyttet sin egen chauffør. Det giver en større frihed og fleksibilitet til at tage tingene i jeres eget tempo.

 

Færge

Imellem flere af øerne omkring Bali, er færger og mindre både en ideel løsning. Heriblandt Bali-Gili øerne og Bali-Nusa Penida, hvor der ikke findes lufthavne.

 

Fly

Det anbefales at flyve, hvis man skal tilbagelægge lange strækninger mellem øerne i Indonesien.

Drikkepenge

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. Afhængigt af serviceniveauet kan man vælge at give 5-10% drikkepenge af den samlede regning. Beløbet kan selvfølgelig tilpasses alt efter hvor tilfreds man har været med servicen.

 

Drikkepenge i Indonesien anses generelt for at være et udenlandsk begreb. Men selvom det ikke er obligatorisk at give drikkepenge for services i Indonesien, er tipsene ikke desto mindre værdsat. Arbejdere i servicebranchen får lave lønninger, hvor en stor del af indtjeningen går i ejerens lommer.

Valueta og kort

Valutaen i Indonesien hedder peso (IDR). Hver ruphia er opdelt i 100 sen. Når man ankommer til Indonesien, vil prisen på diverse varer være angivet i symbolet Rp.

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i flere butikker og på de fleste hoteller. Der er hæveautomater overalt i Indonesien, så det er nemt at komme i besiddelse af ruphia, hvis blot man medbringer sit kreditkort.

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.