A Town Like Alice
Alice Springs blev oprindeligt anlagt i 1872 som telegrafstation, da telegraflinjen mellem Darwin og Adelaide åbnede. Telegrafstationen findes endnu, og den er åben for offentligheden. Den nærliggende udtørrede Todd River, har navn efter den første telegrafbestyrer Charles Todd, og selve byen fik sit navn efter hans kone Alice.

En anden yndet attraktion i byen er "The Royal Flying Doctor Service", der - ligesom "School of the Air" - giver en god fornemmelse af, hvor store afstandene er i Australien, og hvor isoleret en del af befolkningen faktisk er.

Udenfor Alice Springs er der flere naturskønne steder. Western MacDonnell Ranges er et af dem. Det er en 300 km lang bjergkæde, der snor sig vest for Alice Springs. Her findes frodige kløfter som f.eks. Simpsons Gap, der skærer sig gennem klipperne og de stejle bjergvægge - et imponerende syn. Kløfterne har et rigt dyreliv, og der er mulighed for bl.a. at se bjergkænguruer og wallabies. Det er muligt at køre i området selv, og der findes ligeledes fantastiske vandreture.