Fantastisk! Andre ord kan vel næppe beskrive en af verdens største naturoplevelser.

Masai Mara National Reserve ligger 275 km fra Nairobi og består af 1812 km2 safari oplevelser. Parken deler grænse med den næsten lige så berømte og langt større park Serengeti National Park i Tanzania. Sammen udgør de to nationalparker et paradis for Afrikas dyreliv - og for os, der elsker safari. Masai Mara er blandt Afrikas mest berømte nationalparker, som både forfattere, naturfotografer og filminstruktører har bragt ind i alverdens stuer. Blandt andet er BBC´s programserie Big Cat Diary optaget i Masai Mara - i området tæt på Governors´ Camp. På visse tidspunkter af året kan der virke overrendt, men alligevel er der noget specielt over Masai Mara. Selv garvede rejsende og naturentusiaster indrømmer, at netop denne nationalpark er blandt deres favoritter. Måske er det pga. de endeløse sletter med de karakteristiske akacietræer, den umådelige himmel, det fantastiske dyreliv og så selvfølgelig den årlige vildtvandring, hvor mange hundredtusinde gnuer og zebraer strømmer ind fra Serengeti National Park for at tilbringe de næste måneder på Masai Maras grønne sletter.

Dyrelivet i Masai Mara er exceptionelt - både i antal og variation. Sletterne myldrer med gnuer, zebraer, giraffer, impalaer og gazeller, som tiltrækker leoparder, geparder og store flokke af løver. Elefanter, bøfler, sjakaler, hyæner og selv det sjældne sorte næsehorn bebor sletterne, mens flodheste og krokodiller holder til i floderne. Fuglene kommer i alle størrelser og farver, lige fra kolibrier og oksehakkere til strudse og mægtige ørne og gribbe. Her er virkelig mulighed for at komme tæt på dyrene i deres naturlige miljø.

Alt dette kan man opleve på et par enkelte dage i Masai Mara, men der er oplevelser nok til længere ophold. Og ikke to dage er ens. Mange besøgende bruger et par dage i parken og bor derfor det samme sted. Ønsker men at bruge yderligere dage her, kan det anbefales at man bor to forskellige steder, således at man ikke kører safari i de samme områder under hele opholdet.

Det er oplagt at kombinere Masai Mara med en længere safarirejse, hvor andre fantastiske parker besøges.