Sydafrika

Rejser til Sydafrika
Du er her:
  • Sydafrika

Rejser til Sydafrika – Safari, golf og kultur

Går du og drømmer om Rejser til Afrika, så er Sydafrika er en helt unik oplevelse. Det er ikke uden grund, at landet beskrives som ”A World In One Country” – hele verden i ét land. Og med sine ni forskellige provinser, der hver især byder på individuelle oplevelser, er rejser til Sydafrika for alle og enhver. Når man rejser til Sydafrika, tager mange til det store safariområde, Kruger Nationalpark, og de mange andre nationalparker med safari i Sydafrika. Man kan sågar også tage på golfrejser i Sydafrika.

Sydafrikas ni provinser er unik på hver sin måde, både hvad angår natur, strande, dyreliv, aktiviteter og kulturhistorie. Når man først rejser til Sydafrika, tager man med høj sandsynlighed tilbage igen for at opleve mere – ikke kun for at tage på safari i Sydafrika men for også at opleve alt det andet.

Udvalgte rejseforslag i Sydafrika

ante-hamersmit-81MpVO6OE7c-unsplash
Unik Safari På Danskejede Mpala Safari Lodge
Unik Safari På Danskejede Mpala Safari Lodge
Leopard portræt, Sydafrika
Cape Town, Panorama og Safari
Cape Town, Panorama og Safari
Udsigt over bjerge og pool fra altan
Camps Bay og safari i egne villaer
Camps Bay og safari i egne villaer
Flot udsigt til blåt, blåt hav. St. Helena
Smukke St Helena
Smukke St Helena
vine-hopper-delheim
Aktiv Safari, Cape Town & Vinlandet
Aktiv Safari, Cape Town & Vinlandet
Rovos Rail kører gennem landskabet
Cape Town, Rovos Rail Og Safari
Cape Town, Rovos Rail Og Safari
Flot hanløve med stor manke, Sydafrika
Cape Town og Safari
Cape Town og Safari
cape-town-aerial-view-greenpoint-stadium
Cape Town, Jo'burg & Safari Eventyr
Cape Town, Jo'burg & Safari Eventyr
Båd på vandet, Knysna, Garden Route, Western Cape Province, Sydafrika
Route 62 & Garden Route
Route 62 & Garden Route
Sunway Guided walk in the Drakensberg (Sandra Jacobs)
Safari & vandring i enestående landskaber
Safari & vandring i enestående landskaber
De-Zalze-Website-3-768x1151
Cape Town & Garden Route Golfrejse
Cape Town & Garden Route Golfrejse
Togrejse med Rovos Rail
Luksus togrejse: Golf Safari
Luksus togrejse: Golf Safari
ej__1490
Cape Town & Winelands Golfrejse
Cape Town & Winelands Golfrejse
Næsehorn på Game Drive i Timbavati
Bush Camps & Autentiske Townships
Bush Camps & Autentiske Townships
Rejs til Sydafrika, Cape Town

Rejser til Sydafrika: De forskellige områder

En af de mest besøgte provinser på rejser til Sydafrika er Western Cape, der både huser nogle af verdens bedste vinmarker, kulturrige Cape Town og Robben Island, hvor Nelson Mandela sad 27 år i fængsel. Og så kan man selvfølgelig også opleve ”Kap det gode Håb”.  I denne provins kan man også opleve de store ”ruter” – Whale Route og Garden Route. Her tilbyder vi også både safari i Sydafrika og golfrejser i Sydafrika.

Nord for Western Cape ligger Northern Cape, den største provins du kan opleve, når du rejser til Sydafrika. Denne provins er kendt for sin fantastiske kystlinje og sine vidtstrakte ørkenlandskaber, som om foråret forvandles til et blomsterhav i alle regnbuens farver. Her byder Kalahari Gemsbok Park desuden på et unikt landskab og et rigt dyreliv.

Eastern Cape er en provins fyldt med smukke og varierede naturscenerier. Port Elizabeth er hovedbyen, og herfra kan man indenfor to til tre timer nå ud til nogle af de bedste vildtreservater for at opleve en helt unik safari i Sydafrika. Hvis man rejser til Sydafrika, fordi man gerne vil på Safaritur i Afrika, er denne provins dermed helt oplagt og giver god mulighed for at opleve det rige dyreliv på tæt hold. Men hvor kan man opleve den berømte Kruger Nationalpark?

Kruger Nationalpark, elefant i aftenlys

Kruger Nationalpark og Limpopo-provinsen

Mpumalanga er en af Sydafrikas mindste provinser. Den verdensberømte Kruger Nationalpark, en destination som alle der rejser til Sydafrika bør opleve, ligger også i denne provins. Kruger Nationalpark er en af de helt store must see, hvad angår safari i Sydafrika. Man kan sidestille Kruger Nationalpark med Masai Mara i Kenya og Serengeti nationalpark i Tanzania.

Kruger Nationalpark er for mange et must, når man rejser til Sydafrika. Her er der også gode muligheder for at opleve ”the big five”, som består af de fem dyr; løver, leoparder, næsehorn, elefanter og bøfler. Men hvis du vil opleve mere safari i Sydafrika, er Entabeni Private Game Reserve en oplagt forlængelse af dit besøg i Kruger Nationalpark.

Golfrejser Sydafrika, Banhoek-landscape

Kultur og golfrejser i Sydafrika

Hvis man rejser til Sydafrika for også at opleve kultur, er den lille provins Gauteng oplagt. Her finder man byen Pretoria, der byder på masser af kulturhistorie, landvindinger og museer. Kører man 60 km sydpå, rammer man Johannesburg, der også er værd at besøge, hvis man rejser til Sydafrika for at opleve kulturen og få indgående viden om apartheidens historie.

Hvis man også vil undersøge mulighederne for golfrejser i Sydafrika, er provinsen West Province en god mulighed. Hvis man som golfinteresseret rejser til Sydafrika med nogen, der ikke spiller golf, er der også mange gode muligheder i feriebyen Sun City eller i de to parker; Pilanesberg National Park og Madikwe Game Reserve. Disse nationalparker er dog ikke nogen Kruger Nationalpark, men der er dog mulighed for at opleve ”The big five”.

Udsigt fra Cape Point i Sydafrika

Safari i Sydafrika efterfulgt af et tropisk paradis

Hvis man rejser til Sydafrika og har haft nogle aktive dage i blandt andet Kruger Nationalpark og nu har brug for at afslutte sin safari i Sydafrika med nogle afslappende feriedage ved stranden, er KwaZulu Natal oplagt. Dét er et område med et dejligt tropisk klima og smukke sandstrande. Her finder man nogle af de
bedste strande i Sydafrika, og det varme Indiske Ocean og det subtropiske klima gør det til et ideelt sted for strandferier.

KwaZulu-Natal er også oplagt, hvis man vil opleve nogle mere traditionelle landsbyer, afrikanske danse og ceremonier, når man rejser til Sydafrika. Det er nemlig hjemsted for zulu-folket. Her kan besøgende opleve den rige zulu-kultur. Rejser man til Sydafrika, er denne region bestemt et oplagt stop, hvis man ønsker at kombinere sin tur til Kruger Nationalpark eller anden safari i Sydafrika med en strandferie.

Praktisk info

Transport

Billeje

Vil man på road trip i Sydafrika, kan man med fordel leje en bil og køre selv fra sted til sted. Infrastrukturen er god – der er dog natur- og bjergområder, hvor 4-hjuls-træk anbefales. Det er værd at huske, at man i Sydafrika kører i den venstre side af vejen. På nogle af de større motorveje betaler man en afgift, så det er godt at have lokale småpenge med når man kører. Lad aldrig værdigenstande ligge synligt i bilen, når den parkeres. Ofte er der en parkeringsvagt til rådighed som passer på bilen for en skilling. I dele af Johannesburg frarådes det at køre selv af sikkerhedsmæssige årsager. I nogle dele af Sydafrika anbefaler vi desuden, at man undlader at køre sen aften og nat.

 

Taxa

Vil man have fat i en taxa, er det nemmest og mest sikkert at ringe til én, eller bede hotellet om hjælp til at bestille én. Priserne er rimelige, de kan dog variere en del fra by til by.

 

Offentlig transport og minibusser

Med mindre man er i de store byer som Cape Town eller Johannesburg, er de offentlige busser ikke særligt punktlige. I Cape Town bliver der dog løbende etableret flere og flere MyCity busser, som er udmærkede og billige.

Det frarådes generelt at bruge offentlig transport efter mørkets frembrud.

Blandt de lokale er minibusserne et meget udbredt transportmiddel i byerne, hvilket dog kan frarådes for turister. Ofte er disse busser overfyldt, og det er ikke altid den sikreste løsning, da de ikke går så meget op i fartbegrænsninger.

  

Togforbindelser

Der kører tog mellem de største byer, forbindelserne er dog ret langsomme og de kører ikke så ofte. Rejsen med det almene tog er en smule billigere end med bussen.

Man kan dog vælge at køre med de smukke luksustog, som byder på en helt fantastisk service. Dette er en lidt dyrere måde at rejse på, men er også en stor oplevelse i sig selv. Luksusrejserne udbydes af selskaber som The Blue Train og Rovos Rail. På Safaritoget Shongololo kan man opleve Sydafrikas højdepunkter.

Drikkepenge

Det er meget udbredt at give drikkepenge, og der forventes at man betaler mindst 10% på restauranter og cafeer, selv hvis servicen ikke har været perfekt. Er man meget tilfreds, kan man derfor give lidt ekstra.

Valueta og kort

Den lokale valuta er sydafrikanske rand (ZAR), og man får rigtig meget for pengene, når man rejser som turist i Sydafrika. Kreditkort kan stort set anvendes overalt, udover de små steder ude på landet. Når der hæves penge, så skjul dit kort og dine oplysninger samt kontanterne.

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.