Sri Lankas Natur

Spændende naturrejse til Sri Lanka med flere gode indlagte vandreture i alsidige naturlandskaber krydret med safari i Yala nationalparken.
Bedeflag på vej ned fra Adams Peak, Sri Lanka
Du er her:
 • Sri Lankas Natur
location Sri Lanka
location Naturrejser
location 20 dage / 19 nætter
location Ikke inkluderet
location Afrejse året rundt
location Fra 15.088 kr. person hvis I er to, der rejser sammen (ekskl. fly)
Tag med til den skønne ø Sri Lanka, som byder på mange flotte og alsidige naturområder. Så snør vandreskoene - for lægmusklerne vil blive udfordret nogle af dagene. Der er selvfølgelig tid til at opleve lidt af landets spændende kultur, men fokus er primært på naturen og dyrelivet. Bestig det hellige bjerg Sri Pada og nyd de varierede landskaber fra bjerge, til rismarker, teplantager og skønen udsigtspunkter og slap af i små charmerende byer.

Dag 1: Ankomst Colombo
Dag 2: Colombo – Polunnaruwa Ruinerne - Sigiriya Klippefortet
Dag 3: Minneriya nationalpark
Dag 4: Sigiriya – Kandy Templet
Dag 5: Knuckles Range vandretur
Dag 6: Kandy – Dalhousie – Bestig Sri Pada
Dag 7: Dalhousie – Nuwara Eliya tefabrik
Dag 8: Horton Plains vandretur
Dag 9: Med tog til Ella
Dag 10: Mini Adams Peak
Dag 11: Ella – Yala nationalpark safari
Dag 12: Yala nationalpark safari
Dag 13: Yala – Galle
Dag 14: Galle – Afrejse Colombo lufthavn

Se detaljeret program under rejseplan


Billeder fra Sri Lankas Natur

Detaljeret program

 • Mount Lavinia, Sri Lanka

  Dag 1 : Ankomst Colombo

  Ved ankomsten til Sri Lanka bliver I modtaget i lufthavnen, som er beliggende nord for Colombo ved Negombo stranden. Her overnatter I en enkelt nat.
 • Dag 2 : Fridag

  I dag er I på egen hånd og kan enten slappe af ved hotellet eller udforske området.
 • Dag 3 : Colombo – Polunnaruwa Ruinerne – Sigiriya Klippefortet

  I dag kører I med en guide op til den kulturelle triangel med besøg ved Polunnaruwa ruinerne. De brostensbelagte veje forbinder de mange ruiner, templer og monumenter. Der er mindre tilbage af ruinerne i Polunnaruwa end andre steder, men der er en dejlig afslappet atmosfære med skyggendetræer. Sigiriya klippen er et imponerede naturligt element, der stikker op af den ellers flade slette. Hvad der dog er endnu mere imponerede, er, at det var muligt at bygge og leve på toppen af klippen. Der verserer mange teorier om ruinernes oprindelige brug, men udsigten derfra er ganske glimrende 360 grader rundt.
 • Dag 4 : Minneriya Nationalpark

  Minneriya nationalparken er kendt for sine elefanter. Parken er mindre besøgt end Yala, men byder på gode muligheder for at se elefanter og andre dyr. Der køres rundt i jeep af jordveje gennem høj tæt bevoksning, så indimellem skal det trænede øje i brug, men I skal være uheldige, hvis I ikke oplever en elefant.
 • Dag 5 : Sigiriya – Kandy Templet

  Der køres til Kandy, som er bjerglandets storby. Beliggende ved bredden af Kandy sø finder man Kandys berømte Tand tempel, som siges at indeholde Buddhas tand. Dette får lokale til at stå i kø for at komme så tæt som muligt på tanden med deres offergaver og er et af de mange pilgrimssteder i Sri Lanka. Desuden er der flere haller, man kan besøge, som alle er udsmykket ekstravagant. Der er desuden bag bygningen et Verdensmuseum over Buddhisme samt en bygning til en hellig udstoppet elefant. Udawattakele er et skovreservat på 104 hektar, som engang var en del af den royale have. Nu er det et skovreservat med vandrestier i den frodig natur med kæmpelianer og et rigt fugleliv. I går på en vandretur gennem de naturlige omgivelser, der omgiver Kandy.
 • Indgang til det hellige tand-tempel, Kandy, Sri Lanka

  Dag 6 : Knuckles Range vandretur

  Snør vandreskoene, for i dag bliver I kørt udenfor Kandy til Knuckles Range bjergkæden, der er opkaldt efter sit udseende, den knyttede næve. Den frodige natur strækker sig op af bjergsiderne, og som man kommer ned, møder man lokale i deres rismarker og med vanilje, kanel og div. krydderier groende i baghaven. Floder og vandfald udgør også en del af dette område, som byder på en god vandretur gennem endnu et af Sri Lankas naturområder.
 • Dag 7 : Kandy – Dalhousie – Bestig Sri Pada

  Der køres til Dalhousie, som er kendt for sin beliggenhed for foden af det hellige Sri Pada bjerg, også kaldes Adams Peak. Sri Pada (Adams Peak) bjerget er et helligt sted for de fire religioner; Kristendom, Islam, Hinduisme & Buddhisme. Buddhisterne mener, at Sri Pada er stedet, hvor Buddha landede fra Indien, og man kan se Buddhas fodaftryk i templet på toppen af bjerget. Vandreturen op tager 3-4 timer af 5831 trin, mens det tager ca. to timer at gå ned igen. De fleste starter bestigningen om natten, så man kan nyde solopgangen som efterfølges af klosterets munkeoptog på toppen omkring templet.
 • Dag 8 : Dalhousie - Nuwara Eliya Tefabrik

  Der køres til Nuwara Eliya, som også kaldes Lille England med sin koloniale atmosfære. Der vil være mulighed for at besøge en af de mange tefabrikker, der har placeret Sri Lanka på verdenskortet over teproducenter. Det er interessant at lære om processen fra teblad til en kop te. Der dyrkes primært sort te i Sri Lanka, som gerne er ganske mørk og drikkes med mælk.
 • Dag 9 : Fridag

  I dag er I på egen hånd og kan enten slappe af ved hotellet eller udforske området.
 • Dag 10 : Fridag

  I dag er I på egen hånd og kan enten slappe af ved hotellet eller udforske området.
 • Tea State Sri Lanka

  Dag 11 : Horton Plains Vandretur

  Horton Plains nationalpark er et skønt sted for lettere vandreture, der byder på en smuk udsigt til området. Landskabet er varieret fra sletter med højt græs til søer, floder, klipper og udsigten ved Worlds End, som er fascinerende.
 • Dag 12 : Med Tog Til Ella

  I dag køres I til tog stationen, hvor I står på toget, som kører gennem temarker og rullende bakker til Ella, en skøn lille by i bjergene med vandfald, kløfter og en afslappet atmosfære.
 • Dag 13 : Mini Adams Peak

  Mini Adams Peak er en fin vandretur fra Ella, hvor man langs stien går gennem de grønne temarker på en let sti. For enden af stien går det op af en masse trappetrin, så man kan opleve den dejlige udsigt til teplantager, vandfald, de omkringliggende bjerge og floder, der gennemskærer dalene. Turen er ca. 4,5 km i alt frem og tilbage og tager ca. 2 timer.
 • Dag 14 : Ella Til Yala med Safari

  Der køres til Yala, hvor der er indlagt en safari tur. Yala nationalpark er den mest berømte og mest besøgte i Sri Lanka. Nationalparken har alsidige og flotte natur-landskaber, hvor man endda kan komme ned og gå med fødderne i sandet på en strand og se monumentet for tsunami ofre. Derudover er landskabet varieret og utrolig smukt, og dyrelivet er enormt, så der er rigtig gode chancer for at se nogle af de mange arter helt tæt på. Er man heldig, er der måske også en leopard, der krydser ens vej.
 • Dag 15 : Yala Nationalpark Safari

  I skal tidligt op idag for at besøge nationalparken nok engang. Da det er vilde dyr, oplever man ikke det samme om og om igen, og nogle af dyrene er mere aktive om morgenen. Så husk at have plads på kameraet.
 • Tissamaharama, Sri Lanka

  Dag 16 : Yala Til Galle

  Der køres til charmerende Galle by, hvor I bor i den game bydel indenfor fortets mure. Oplev byens små gader og hyggelige stemning samt historiske monumenter, koloniale arkitektur, museer og nyd de smagfulde fisk og skaldyrsretter.
 • Dag 17 : Fridag

  I dag er I på egen hånd og kan enten slappe af ved hotellet eller udforske området.
 • Dag 18 : Fridag

  I dag er I på egen hånd og kan enten slappe af ved hotellet eller udforske området.
 • Dag 19 : Fridag

  I dag er i på egen hånd og kan enten slappe af ved hotellet eller udforske området.
 • Dag 20 : Galle Til Colombo Lufthavn

  Transfer fra Galle til Colombo lufthavn, det er tid til at tage afsked med Sri Lankas flotte landskaber. Er I ikke helt klar til at tage afsked med Sri Lanka, så anbefaler vi at bruge et par ekstra dage i Galle og tage ud til en af de mange lækre strande. Bestil rejsen. Husk at tilføje rejsen til din ønskeliste - du finder knappen øverst på siden ovenover billedet.

Priser og info

Priser

Standard
Fra kr. 15.088 pr. person hvis I er 2 personer, der rejser sammen
20 dage / 19 nætter

Inkluderet

* Al land transport
* 12 nætter på hotel med morgenmad
* Nævnte udflugter med engelsktalende guider
* Entre

Bemærk: prisen er baseret på, at 2 personer rejser sammen

Ikke inkluderet

* Fly
* Øvrige måltider
* Drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

12226 300120 DH

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/